Drugi športi

VIDEO: Avstralec Kokkinakis v Miamiju senzacionalno izločil Federerja

Miami, 25. 03. 2018 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dozdajšnja številka ena svetovnega tenisa, Švicar Roger Federer, je v 2. krogu turnirja ATP v Miamiju moral priznati premoč nadarjenemu Avstralcu Thanasiju Kokkinakisu. Slednji je z 2:1 v nizih slavil največjo zmago v svoji karieri in obenem potisnil legendarnega Švicarja na drugo mesto lestvice ATP, kjer po novem 'kraljuje' Španec Rafael Nadal.

To je bil eden izmed tistih dvobojev, ko nespornemu favoritu nič ne gre od rok, na drugi strani pa se je znašel neobremenjeni, a sila nadarjeni avstralski teniški igralec Thanasi Kokkinakis, ki je v 2. krogu turnirja ATP v Miamiju pripravil prvovrstno senzacijo z zmago nad dozdajšnjo številko ena svetovnega tenisa Rogerjem Federerjem.

Slavni Švicar je klonil z 1:2 v nizih (3:6, 6:3, 7:6) in po dvoboju priznal, da v večjem delu obračuna ni uspel razviti svoje prepoznavne igre. "Zakaj je bilo temu tako, zelo težko povem v tem trenutku, saj je glava še vroča," je le nekaj trenutkov po presenetljivem porazu dejal 37-letni Federer, ki je sicer povedel z 1:0 v nizih, toda v nadaljevanju je na igrišču v Miamiju zagospodaril mladi Avstralec, ki se ni ustrašil velike priložnosti.

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je s porazom v 2. krogu ATP-turnirja v Miamiju doživel hladen tuš in obenem prepustil vodilni položaj na lestvici Špancu Rafaelu Nadalu.
Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je s porazom v 2. krogu ATP-turnirja v Miamiju doživel hladen tuš in obenem prepustil vodilni položaj na lestvici Špancu Rafaelu Nadalu. FOTO: AP

"To je resnično izjemen uspeh. Z Rogerjem sem večkrat treniral, ga občudoval vsa ta leta in izkoristil vse njegove napake v svoj prid," je bil po največji zmagi v karieri vzhičen 21-letnik. Glede na to, da Kokkinakis v tem trenutku na ATP-lestvici zaseda zelo skromno 175. mesto, je Avstralčeva zmaga nad nespornim favoritom še toliko večje presenečenje. "Zgodil se mi je slab dan, nisem uspel razviti svoje igre in se popolnoma sprostiti. Ta poraz je zagotovo veliko razočaranje zame," je še pristavil Federer.

Miami, turnir ATP, 2. krog:
Thanasi Kokkinakis (Avs) - Roger Federer (Švi/1) 3:6, 6:3, 7:6 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
25. 03. 2018 12.39
+0
Ob taki zelooooo slabi konkurenci da ne nastevam nole Nadal itd je pa to res velika senzacija da je fedi zgubil z 150 igralecem pa v taki formi kot je zanimivo res
Mariborrrrrrrrr
25. 03. 2018 12.33
+1
Premagal pošteno
Die einemaister
25. 03. 2018 11.28
+1
Federer se je premagal sam sebe, preveč neizsiljenih napak, nasprotnik kr eden praktično ni imel motivacije