Drugi športi

VIDEO: Belgijski kolesar po hudi nesreči v umetni komi

Murcia, 30. 08. 2015 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osma etapa kolesarske dirke po Španiji je minula v znamenju padcev. Najhuje jo je skupil Belgijec Kris Boeckmans, ki je ob padcu večih kolesarjev utrpel poškodbe glave in je trenutno v umetni komi.

Po hudih padcih na Touru tudi na Vuelti ne gre brez nesreč kolesarjev. Na osmi etapi jo je huje skupil Kris Boeckmans. Belgijec je bil udeležen v skupinskem padcu približno 50 kilometrov pred koncem etape, zaradi katerega so štirje kolesarji morali predčasno končati letošnjo dirko. Ob že omenjenemu Boeckmans so to še eden izmed favoritov Tejay van Garderen, Dan Martin in Nacer Bouhanni.

A najhuje jo je skupil 28-letni Belgijec Boeckmans. Slednji je z resnimi poškodbami obležal na tleh, po zdravniški pomoči na kraju nesreče pa so ga prepeljali v bolnišnico v Murcii. "Boeckieja nisem želel pustiti za seboj, dokler nisem videl, da je pri zavesti. Jokal sem kot otrok, ko sem ga videl tako nemočnega na tleh," je na svojem Twitter profilu zapisal Beockmansov rojak Thomas De Gendt. "Utrpel je hude poškodbe obraza in več zlomov. Verjetno bo potreboval operacijo. Ob tem ima pretres možganov, tri zlomljena rebra in krvavitev v pljučih. Zdravniki ga bodo zato nekaj dni držali v umetni komi," so poškodbe Belgijca opisali v uradni izjavi njegovega moštva Lotto-Soudal.

Kris Boeckmans
Kris Boeckmans FOTO: Reuters

Osmo etapo je sicer popestril tudi Peter Sagan. Vročekrvnega Slovaka je po tleh zrušil eden izmed spremljevalcev na motociklu. Sagan, ki je bil eden izmed kandidatov za etapno zmago, je povsem izgubil živce in se fizično lotil nesrečnega motociklista.

Etapo je dobil Belgijec Jasper Stuyven pred Špancem Pellom Bilbaom in Francozom Kevinom Rezo. V skupni razvrstitvi vodi Kolumbijec Esteban Chaves, drugi je Nizozemec Tom Domoulin, tretji pa Irec Nicolas Roche.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

no9
30. 08. 2015 19.54
neopredelen
30. 08. 2015 15.19
+5
Maks gregoric (spidvejist) je po hudem padcu tudi v komi. Pa je slovenc ko sm nazadnje preveru. Niti duha ne sluha o njem
kokicas
30. 08. 2015 13.04
+25
Samo takrat, kdar je kakšen padec omenite kolesarstvo in bolje bi bilo če ga tudi takrat nebi, ker je polno pomankljivosti prepisanih iz nekega drugega članka, če že naštevate kdo vse je odctopil naštejte vse, ne samo par njih, tudi zmagovalec etape nebo več vozil dirke. Sagan se ni nič fizično lotil nikogar, mal ga je brcnu, kar je tudi prav, ker je preveč teh nespametnih padcev v zadnjem času
slayer2
30. 08. 2015 14.38
+6