Drugi športi

VIDEO: Bregar: Z nestrpnostjo čakamo nadaljevanje LP, proti Dankam smo pripravljeni na boj

Ljubljana, 27. 01. 2018 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva meseca po koncu skupinskega dela se začenja še drugi vrhunec evropskega rokometa. V lovu na četrtfinale Lige prvakinj se bo pomerila dvanajsterica ekip, ki so razdeljene v dve skupini. Iz obeh skupin se bodo v nadaljnje tekmovanje uvrstile prve štiri ekipe, Krimovke bodo v drugem delu zaigrale proti danskemu Midtjyllandu, madžarskegu Györiju in ruskemu Rostov-Donu.

Več videovsebin
  • Trener Krima Mercatorja Uroš Bregar o nadaljevanju Lige prvakinj
    02:16
    Trener Krima Mercatorja Uroš Bregar o nadaljevanju Lige prvakinj
  • Vratarka Miša Marinček pred nadaljevanjem Lige prvakinj
    01:15
    Vratarka Miša Marinček pred nadaljevanjem Lige prvakinj
  • Nina Zulić o nadaljevanju Lige prvakinj
    00:19
    Nina Zulić o nadaljevanju Lige prvakinj
  • Direktorica Krima Mercatorja Deja Doler pred začetkom drugega dela LP
    01:04
    Direktorica Krima Mercatorja Deja Doler pred začetkom drugega dela LP
Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Miro Majcen
Na Kodeljevem bodo v nedeljo ob 17. uri gostovale rokometašice danskega Midtjyllanda, ki so iz skupinskega dela, tako kot Krimovke, prinesle le dve točki. 15. oktobra so v drugem kolu s 24:21 presenetile ruski Rostov-Don. Prvi dvoboj tokratnih nasprotnic ima že dolgo brado, a sezona 2002/03 je v Krimovi zgodovini zapisana z zlatimi črkami. Takrat še Ikast Bording je v polfinalu moral priznati premoč neuničljivim Tigricam, polfinale so naše rokometašice dobile s skupnim rezultatom 60:49. V finalu so nato strle še Valencio in še drugič pisale športno zgodovino. V naslednji sezoni sta si ekipi razdelili zmagi v skupinskem delu (24:27, 28:24). Ikast se je v letu 2008 pridružil nogometnemu klubu Midtjylland, od tod tudi kratica FC, apetiti so zrasli in klub je vrhunec dosegel v sezoni 2013/14 z uvrstitvijo na zaključni turnir Lige prvakinj.
Krimovke so v glavnem delu v skupini 1, kjer sta pred nadaljevanjem sezone na vrhu CSM Bukarešta in Györ s po šestimi točkami, po štiri jih imata Rostov Don in Nykoebing, po dve pa imata Krim in Midtjylland.
Skupina investitorjev je v novembru 2017 odkupila rokometni del, klub se bo tako z začetkom prihodnje sezone preimenoval v Herning Ikast Handbold. "Premor po skupinskem delu je bil kar dolg, približno dva meseca, nekatere igralke so bile na svetovnem prvenstvu. Po njem pa je bila naša naloga, da se spočijemo in čim bolje pripravimo na drugi del sezone. V tem obdobju smo obnovili moči, odigrali smo dve tekmi v Kissvardi, prejšnji konec tedna smo dve tekmi imeli tudi v regionalni ligi. Z nestrpnostjo čakamo nadaljevanje Lige prvakinj, z Midtjyllandom že imamo izkušnje iz minule sezone. Prihajajo z Danske, igrajo skandinavski način igre, zato bo za nas najbolj pomembno, da se bomo hitro vračali v obrambo. V napadu bomo morali odigrati pametno, ne smemo izgubljati žog. Ekipa je sestavljena iz zelo kvalitetnih igralk, osebno sem navdušen nad Veronico Kristiansen in Lousie Burgaard. Tu je še stalno kvalitetna vratarka Sabine Englert. Veseli me, da smo zadnji trening opravili s celo ekipo, vse igralke so nared, zato smo pripravljeni na boj," je bil pred nadaljevanjem sezone v Ligi prvakinj izčrpen trener Krima Mercatorja Uroš Bregar.

Nina Zulić
Nina Zulić FOTO: Aljoša Kravanja

"V vmesnem obdobju smo odigrali kar nekaj zelo kvalitetnih tekem. V nedeljo moramo biti z mislimi popolnoma pripravljene, morale bomo izničiti njihov hiter napad, same pa ne smemo izgubljati žog in narediti čim manj napak. Komaj čakamo nedeljski obračun," je dodala kapetanka ekipe Miša Marinček. "Midtjylland prihaja z Danske, zato igrajo hiter rokomet, kar pomeni, da se bomo morale znati hitro vračati in prekinjati njihove napade. Obdobje po svetovnem prvenstvu smo izkoristile za čim boljšo telesno pripravo," pa meni Nina Zulić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
27. 01. 2018 13.50
Vse Finke imajo danko. Vse danke pa niso iz Finske!