Drugi športi

VIDEO: Celjski rokometaši poletno v novo sezono, pomerili so se v 'supanju'

Celje, 30. 08. 2016 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so sezono 2016/17 začeli z zmagoslavjem na slovenskem superpokalu v Portorožu. V tej sezoni nameravajo zadržati primat najboljše zasedbe na slovenskih tleh in se prikazati v čim lepši luči v ligi prvakov in regionalni ligi Seha ter na najlepši način zaokrožiti 70 let organiziranega rokometa v Celju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Narodnem domu v Celju bo v petek, 2. septembra, slavnostna akademija ob tem častitljivem jubileju, zbrani - dogodek se bo pričel ob 19.30 - pa se bodo sprehodili skozi čas in obudili številne spomine na uspehe in dosežke ter seveda posameznike in ekipe, ki so pisali zgodovino enega najuspešnejših športnih kolektivov v Sloveniji. Biografija celjskega rokometnega kluba je zares osupljiva, najbolj plodovite trenutke pa je na mednarodni sceni doživel leta 2004, ko je slavil v evropski Ligi prvakov in osvojil evropski superpokal. Med drugim je tudi šestkrat nastopil v polfinalu najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na evropskih tleh, na domačem prizorišču pa 20-krat slavil v državnem prvenstvu in 19-krat v pokalnem tekmovanju. Vodstvo celjske ekipe je na torkovi novinarski konferenci v laški Thermani predstavila cilje pred začetkom rokometne sezone 2016/17, celjski rokometaši pa so na poti do velikega odra morali predstaviti svoje veščine v supih. Večina jih je svojo delo opravila z odliko, "zmočila" sta se le preveč optimistična Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar, ki sta v "dvojcu" skušala premagati 25-metrsko razdaljo.

"Prvo načrtovano superpokalno lovoriko smo že osvojili, naša cilja sta še naslova v pokalnem in državnem tekmovanju, saj nam to prinaša neposredno uvrstitev v ligo prvakov. V ligi prvakov se želimo prebiti v osmino finala, v pokalu Seha pa si zaradi krstnega nastopa nismo postavili natančno določenih ciljev," je načrte upravnega odbora kluba v tej sezoni predstavil direktor celjskega kluba Gregor Planteu. "Denarja ni nikoli dovolj. Klub še vedno sanira določene zadeve iz preteklosti in se trudimo, da bi nam to v novi sezoni to tudi uspelo. Imamo dovolj denarja, da izpeljemo sezono v trenutni kadrovski sestavi," je še dodal glede finančnega stanja. "Vsa tekmovanja v tej sezoni so zelo zahtevna in prav vsem se bomo v celoti posvetili," je uvodoma dejal trener celjskega kluba Branko Tamše in dodal: "Vsi ambiciozni klubi v Sloveniji želijo prekiniti našo triletno prevlado, a mi še ne mislimo sestopiti z vrha. Izpolniti ta cilj ne bo enostavna naloga, a o tem se bomo pogovarjali od meseca aprila naprej. V tem trenutku sta primarni nastopa v ligi prvakov in liga Seha, a večji poudarek in težje bo v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, kjer nas čakajo same zares kakovostne ekipe."

Celjani bodo prvi pravi preizkus znanja imeli že v soboto, ko v Zlatorog prihajajo velikani evropskega rokometa iz madžarskega Veszprema. Za uvodno tekmo lige Seha vlada veliko zanimanje, nenazadnje barve tega kluba branijo številni nekdanji igralci ter dva otroka celjskega kluba - Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shyni
30. 08. 2016 19.46
+1
Najboljši rokometaši na slovensk