Drugi športi

VIDEO: Federer najstarejši vseh časov na vrhu lestvice ATP: To je uresničitev sanj

Rotterdam, 17. 02. 2018 05.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S 36 leti je švicarski teniški as Roger Federer podrl nov mejnik v že tako bogati karieri: Federer si je namreč z zmago v četrtfinalu turnirja v Rotterdamu nad Robinom Hassejem kot najstarejši vseh časov zagotovil prvo mesto na računalniški lestvici ATP.

Rogerju Federerju zmage nad domačinom Robinom Hassejem ni zameril nihče. Občinstvo v Rotterdamu je skupaj s privrženci tenisa po vsem svetu vstalo in zaploskalo živi legendi tega športa. Švicar je s 4:6 sicer izgubil prvi niz, nato pa se vrnil v velikem slogu in Nizozemcem prepustil vsega dve igri za zmago s 6:1 in 6:1 v nizih.

Predstavniki medijev čakajo na izjavi žive legende tenisa po zgodovinskem mejniku v sebi tako ljubem nizozemskem pristanišču.
Predstavniki medijev čakajo na izjavi žive legende tenisa po zgodovinskem mejniku v sebi tako ljubem nizozemskem pristanišču. FOTO: AP

S četrtfinalno zmago si je zagotovil prvo mesto na lestvici ATP in pri 36 letih ter šestih mesecih postal najstarejša številka 1 svetovnega tenisa. Federer, zmagovalec prvega letošnjega OP v Avstraliji, bo na vrhu lestvice v ponedeljek zamenjal Španca Rafaela Nadala. Zmagovalec 20 velikih slamov je tako kot najstarejši igralec na prvem mestu lestvice ATP nasledil Američana Andreja Agassija. Ta je bil leta 2003 na prvem mestu star 33 let in 131 dni. Federer se je na čelo lestvice ATP sicer vrnil prvič po oktobru 2012 ali skoraj petih letih in pol.

Povabila iz leta 1999 ne bo nikoli pozabil
"Zelo sem navezan na ta turnir, a najprej bi se rad zahvalil organizatorjem, da so me v zadnjem hipu povabili," je po zmagi dejal vzhičeni švicarski zvezdnik, ki je dogodke na enem najljubših turnirjev označil tudi za uresničitev sanj.

"Očitno se je organizatorjem izplačalo, da so mi davnega leta 1999 ponudili posebno povabilo in na nek način sem jim večno hvaležen. Takrat so me podprli, ko to dejansko potrebuješ. Kako izjemen niz je za menoj ... Res mi pomeni veliko, da sem si mesto številke ena zagotovil v Rotterdamu," je dodal Federer.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
17. 02. 2018 14.38
+1
Federer velemojster tenisa, tudi pri 36 letih je še vedno zelo konkurenčen mlajšim
TheNormalOne
17. 02. 2018 13.54
+1
Pa naj še kdo reče, da ta mož ni najboljši igralec tenisa vseh časov. Nezemljan!
fihner
17. 02. 2018 08.20
+9
Čestitam, Federer! Tomi delaj!
MesOjediPinGvin
17. 02. 2018 08.15
+9
Roger in Robin sta velika prijatelja in tudi veliko skupaj trenirata. Prvi niz je Roger izgubil predvsem zaradi slabega servisa - 42% proti 66% Haaseja. Očitno malo jezen zaradi tega, je v drugem in tretjem nizu odigral fantastično. Nekaj so verjetno k temu pripomogle tudi težave Haaseja s hrbtom, je pa bila v drugem in tretjem nizu igra Fedexa na dosti višji ravni kot v prvem. V ponedeljek pa postane spet PRVI na svetu - lepo darilo za moj rostni dan. :) Sem si ga želel še videti na prvem mestu, pa je bil v zadnjih štirih letih kar daleč od njega. Da pa mu to uspe pri skoraj 37-ih letih... Vsa čast, legenda.