Drugi športi

VIDEO: Gajser tretji v Braziliji

Brasilia, 08. 09. 2014 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na preizkušnji svetovnega prvenstva v brazilskem Trinidadeju osvojil tretje mesto. Na predzadnji postaji letošnje sezone je v razredu MX2 končal na osmem mestu v prvi vožnji, v drugi pa je bil najhitrejši, kar je bilo dovolj za skupno tretje mesto.

Po enomesečnem poletnem premoru se je nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. S preizkušnjo v brazilskem Trinidadeju se je tekmovanje prevesilo v sklepni del, saj bosta po dirki na sporedu samo še zadnja naslednji teden v mehiškem Leonu, 28. septembra pa bo v Latviji preizkušnja za pokal narodov. Na dolgo pot na drugo stran Atlantika je odšel le en slovenski predstavnik, mladi Tim Gajser, ki tekmuje v razredu MX2. Zaradi poškodbe, ki jo je staknil na dirki državnega prvenstva konec avgusta, se je namreč Klemen Gerčar, ki je letos nastopal v najmočnejšem razredu MXGP, odločil, da ne bo potoval v Južno in srednjo Ameriko. "Imel sem srečo, da ni bilo še kaj hujšega. In pravilno sem se odločil, da nisem potem odpeljal še druge vožnje, ker bi bila mišica verjetno po tem še bolj poškodovana. Res mi je žal, ker moram izpustiti dve dirki v MXGP, a tako pač je, zdravljenje poškodbe je v tem trenutku najbolj pomembno," je odsotnost s SP pojasnil Gerčar, ki si zdravi zvin gležnja in natrgano mečno mišico.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO:

V razredu MX2 pa se je znova izkazal mladi slovenski up Gajser. Potem ko je v tej sezoni že nanizal vrsto odličnih uvrstitev, je tudi v Braziliji končal na vrhu. V prvi vožnji je bil osmi, slavil je Nizozemec Glenn Coldenhoff, zato pa je v drugi premagal vse tekmece. Šest sekund je za njim zaostal Francoz Dylan Ferrandis, še tri več pa njegov rojak Romain Febvre. Ti trije dirkači so bili tudi na vrhu skupnega seštevka dirke, le da je zmagal Febvre s 45 točkami pred Ferrandisom s 44, tretji Gajser jih je zbral 39. Z novim zajetnim kupčkom točk se je Gajser še bolj utrdil tudi na vrhu skupnega seštevka SP. S 487 točkami je peti, vodi pa Nizozemec Jeffrey Herlings (594) pred Francozom Jordijem Tixierjem (571) in Febvrejem (534). Pred Gajserjem je s 511 točkami še Ferrandis.

V razredu MXGP je skupno zmago v skromni konkurenci 19 dirkačev osvojil Nemec Maximilian Nagl, ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah, drugi je bil s 40 točkami Francoz Gautier Paulin, tretji pa s 36 Italijan Antonio Cairoli. Skupno je v vodstvu Cairoli, ki ima 705 točk, drugi je Belgijec Jeremy Van Horebeek (596), tretji pa njegov rojak Kevin Strijbos s 530. Gerčar je zbral 37 točk in je na 29. mestu v SP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Awesomedude
08. 09. 2014 14.11
+3
Bravo Tim. Sem utegnu pogledat drugo voznjo in je bil res klasa zase. Kontroliral je pametno celo voznjo. Skoda da je imel v prvi nekaj tezav. Mislim da bi decko z vztrajnostjo lahko res dalec prisu. Talent definitivno ima.
thc_4u
08. 09. 2014 11.52
+4
24ur ce ze prepisujete dejte prepisat prow.....1dirko je koncal na 7mestu!!!
NikPlošnik
08. 09. 2014 10.28
+7
Čestitke za tretje mesto tudi iz moje strani in vse najboljš! Aja 24ur, če že objavite video, bi lahko poleg mxgp razreda objavili tudi vrhunce iz mx2 razreda. Pa tud sliko bi že lahk menjali... trenutno je voznik Honde...
AnjaMarquezista
08. 09. 2014 10.10
+2
Bravo puba! Najlepše darilo si je privozo za rojstni dan, ki ga praznuje danes. Vse najboljše za 18 let in še naprej nas razveseljuj z dosežki! Druga vožnja je bla res perfekcija. On in Žagar sta edina ki za slovenski motošport dosegata odmevne rezultate.
Metod Ah?in
08. 09. 2014 08.43
+10
Končno nekaj pametnega na 24 ur .......pa tale Glenn Coldenhoff ni zmagal v prvi vožnji titi 24 ur toliko interneta pa taki podatki......
mirananej
08. 09. 2014 16.40
gledal, škoda da je v prvi vožnji padel.