Drugi športi

VIDEO: Garcia ustavila novo prvo igralko sveta, španski dan v Pekingu zaokrožil Nadal, Goffin slavil v Tokiu

Tokio, Peking, 08. 10. 2017 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./J.K./STA
Komentarji
0

Pekinški teniški turnir je minil povsem v znamenju Španije: najprej je Caroline Garcia v finalu premagala novopečeno prvo igralko s teniške lestvice WTA Simono Halep, Rafael Nadal pa je v moškem finalu povozil Nicka Kyrgiosa. Belgijec David Goffin je zmagal v finalu ATP turnirja v Tokiu.

Več videovsebin
  • Zmaga Davida Goffina v Tokiu
    02:55
    Zmaga Davida Goffina v Tokiu
  • Zmaga Caroline Garcia na WTA-turnirju v Pekingu
    02:19
    Zmaga Caroline Garcia na WTA-turnirju v Pekingu

Belgijec David Goffin, 11. igralec s teniške lestvice ATP, je osvojil 1,6 milijona dolarjev vreden turnir v Tokiu. V finalu je v dveh nizih s 6:3 in 7:5 premagal Francoza Adriana Mannarina, 31. igralca sveta, in se po Shenzenu veselil še drugega naslova v dveh tednih. Skupno je 26-letnik osvojil četrti turnir v karieri in drugega to sezono, tako da se bo v ponedeljek na lestvici vrnil med elitno deseterico svetovnega tenisa; povzpel se bo na deseto mesto. V sezoni pa je ta čas na osmem mestu in ima lepe možnosti, da se uvrsti na sklepni masters sezone najboljše osmerice, ki bo od 12. do 19. novembra v Londonu. Caroline Garcia pa je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 6,38 milijona dolarjev. Francozinja je v finalu brez izgubljenega niza premagala Romunko Simono Halep s 6:4, 7:6 (3) za svoj peti naslov na turnirjih serije WTA. Garcia je osvojila svoj še drugi turnir v razmaku manj kot enega tedna, potem ko je slavila v Wuhanu.

Triindvajsetletna Garcia, ki na turnirju v Pekingu ni bila med nosilkami, ni premagala le druge nosilke na turnirju, ampak je skalp še večji, saj je premagala novopečeno številko 1 ženskega tenisa. Halepova je namreč z uvrstitvijo v finale prevzela prvo mesto na lestvici WTA, na tem mestu bo v ponedeljek uradno zamenjala Španko Garbine Muguruzo. Romunka je v prvem polfinalu premagala Latvijko Jeleno Ostapenko s 6:2 in 6:4, Francozinja pa je bila s 6:3 in 7:5 boljša od Čehinje Petre Kvitove. Garcia, ki bo na ponedeljkovi svetovni računalniški jakostni lestvici prevzela 15. mesto, je vpisala svoj peti turnir WTA, pred Pekingom in Wuhanom je bila najboljša v Bogoti (2014), Strasbourgu in na Majorki (2016).

Malce kasneje je sloviti španski teniški igralec Rafael Nadal postal veliki zmagovalec v moški konkurenci. Prvi igralec na svetu je v finalu premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa s 6:2 in 6:1 ter dosegel svojo 75. turnirsko zmago. Enaintridesetletni Nadal je prevladoval v kitajski prestolnici in tekmeca zasenčil v vseh prvinah igre, 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je devet let mlajšega tekmeca iz dežele "tam spodaj" premagal po 92 minutah igre. Za Nadala je bil to deveti finale v tej sezoni, na šestih turnirjih je tudi zmagal. Pred tem je bil najboljši v Monte Carlu, Barceloni, Madridu, odprtem prvenstvu Francije v Parizu in odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, izgubil pa je finalne dvoboje na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, Acapulcu in Miamiju.

Izidi:

- finale ATP-turnirja v Pekingu:
Rafael Nadal (Špa/1) ‒ Nick Kyrgios (Avs/8) 6:2, 6:1;

- finale WTA-turnirja v Pekingu:
Caroline Garcia (Fra) ‒ Simona Halep (Rom/1) 6:4, 7:6 (3);

- finale ATP-turnirja v Tokiu:
David Goffin (Bel) ‒ Adrian Mannarino (Fra) 6:3, 7:5.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.