Drugi športi

VIDEO: Neučakana Haye in Bellew sta se pomerila že na novinarski konferenci

London, 30. 11. 2016 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBA, Britanec David Haye, se je z rojakom Tonyjem Bellewom pomeril že na novinarski konferenci v Londonu, na kateri je med borcema poletelo tudi nekaj udarcev in še več zmerljivk.

Bellew je proti Hayu takole skočil že po svoji oktobrski zmagi nad BJ Floresom.
Bellew je proti Hayu takole skočil že po svoji oktobrski zmagi nad BJ Floresom. FOTO:

Čeprav se bosta pomerila šele naslednje leto, sta Britanca Tony Bellew in (predvsem) David Haye poskrbela, da se že zdaj govori o njunem dvoboju v londonski O2 Areni. Nekdanji svetovni prvak Haye se bo 4. marca tam pomeril z rojakom Bellewom, s katerim sta na sredini novinarski konferenci namesto obveznega gledanja v oči začela prerivati, sodeč po posnetkih je Haye proti Bellewu usmeril tudi vsaj en udarec. 34-letni Bellew bo branil naslov po verziji WBC v kruzerski kategoriji, dve leti starejšega Haya pa se je lotil že nekajkrat, vse odkar je na oktobrski borbi nokavtiral Američana BJ Floresa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Neverjeten je. Največja boksarska diva, kar jih je kdaj videl boks," se glasi ena izmed Bellewovih izjav. Haya, ki se je januarja po triinpolletni odsotnosti vrnil v ring, kolegi obtožujejo izbiranja (pre)lahkih nasprotnikov. Haye se je pozimi vrnil z nokavtom Avstralca Marka de Morija, maja je nato ugnal še Švicarja Arnolda Gjergjaja. Londončana sicer omenjajo kot enega izmed možnih nasprotnikov za Anthonyja Joshuo, ki brani naslov v težki kategoriji po verziji IBF. "Lahko bi se boril za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji, a boriš se z mano. In veš zakaj? Zaradi denarja. Suh si," je dodal Liverpoolčan Bellew: "Podarjal si vstopnice pred dvoranama (ob zadnjih dveh dvobojih, op. a.). Slabo ti gre, ne želiš si prave borbe."

Haye mu je po sredini novinarski konferenci in prerivanju v Londonu napovedal nokavt, v kamere Sky Sports pa je tudi zaklel, zato je novinar z njim predčasno prekinil javljanje, medtem ko se je srboriti Londončan hitro opravičil gledalcem. Med drugim je tudi dejal, da bi lahko tri mesece popival v nočnih lokalih vse do njunega dvoboja, a bi Bellewa vseeno premagal. "Nokavtiral te bom, uničil. Tudi v primeru, da me zadaneš, se ne bo zgodilo nič," napoveduje Haye. "Udarjaš kot punčka. Dvoboja bo konec, ko si bom jaz želel. Če te bom želel kaznovati v treh ali štirih rundah, potem bom to storil. Če te bom želel 'ugasniti' v 30 sekundah, bom to storil."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
30. 11. 2016 21.12
-1
Joshua jih oba skupaj s klickom pospravi v levi zep ...
RayManzarek
30. 11. 2016 18.14
-2
Joshua pa bo na koncu oba raztural in še Klička. Pa bo colk sit in kozice zaležane:)
RayManzarek
30. 11. 2016 18.15
+2
zobar652
30. 11. 2016 20.45
+2
nevem kaj vsi vidite na tem Joshui... ja, njegov score izgleda sijajno... sam bodmo realni, obupno delo nog, vprašljiva kondicija za več rund itd. kličko, če bi bil 2 leta mlajši bi ga po mojem mnenju z lahkoto premagal, sedaj pa lahko Joshua premaga Klička le na račun njegovih let. Pa nisem noben fan klička, najljubši v heawiweightu mi je Wilder, toda tudi on se mora še malo dokazati