Drugi športi

VIDEO: Irci 'znoreli' ob zmagi McGregorja, ki si je proti Diazu pošteno napolnil žepe

Dublin, 22. 08. 2016 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Irec Conor McGregor je v Las Vegasu, v okviru spektakla mešanih borlinih veščin (MMA) poimenovan UFC 202, premagal Natea Diaza. Z zmago je samooklicani 'zloglasni' razveselil svoje rojake na Irskem, ki so zmago znali pošteno proslaviti. McGregorjev bančni račun pa je hkrati postal 'težji' za približno 2,6 milijona evrov.

Conor McGregor je porazil Nata Diaza in se mu maščeval za poraz v mesecu marcu.
Conor McGregor je porazil Nata Diaza in se mu maščeval za poraz v mesecu marcu. FOTO: AP
Težko pričakovani spektakel UFC 202 po pravilih MMA (mešane borilne veščine) med Nateom Diazom in Conorjem McGregorjem v Las Vegasu se je zaključil z zmago Irca. Samooklicani 'zloglasni' McGregor se je uspeha veselil po sodniški odločitvi, potem ko sta mu dva sodnika pripisala zmago (48-47, 48-47), en pa je dvoboj ocenil z delitvijo točk (47-47). Irec je tako uspešno maščeval poraz, ki mu ga je Diaz zadal marca letos na spektaklu poimenovanem UFC 196. Čeprav je Diaz po borbi tarnal, da je bil poškodovan in da ni bil stoodstotno pripravljen na borbo, je McGregor velik uspeh znal proslaviti.

Proslaviti pa so ga znali tudi njegovi navijači, ki so na trnih spremljali obračun, ob razglasitvi rezultatov pa jim je odleglo in veliko slavje se je lahko začelo. Čeprav je bila ura že približno pol šest zjutraj to ni ustavilo navijačev v eni iz med pivnic v Dublinu, ki so ob zmagi svojega rojaka dobesedno 'znoreli' od veselja. Ob zmagi so seveda, kot pravi Irci, znali tudi s pravilno mero nazdraviti s pivom. Veliko razlogov za veselje pa ima tudi McGregor, ki je za zmago nad Diazom zaslužil rekordnih 2,6 milijona evrov. Tudi Diaz ne bo predolgo žaloval, saj je tudi sam v žep pospravil lepo vsoto ameriških zelencev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
23. 08. 2016 08.27
Dobr da vas mamo da poveste kaj je dobr in kaj ne za clovesko telo...hvala vam...
KardinaIFrancRodeVKristusu2
22. 08. 2016 20.06
+9
McGregor je borec za prve runde. Z eksplozivnostjo in timingom nokavtira praktično vsakega, a Diaz ima tako prazno glavo, da ga je praktično nemogoče nokavtirati... Hitri, eksplozivni udarci pa so McGregorja izčrpali do te mere, da je že v drugi rundi ostal brez sape.... Poleg tega je v zadnjih nekaj mesecih pridobil 15kg mišic, kar negativno vpliva na njegovo vzdržljivost in kondicijo.... Kljub temu je zmaga zaslužena, saj je tehnično superioren borec, primerljiv z Andersonom Silvo v zlatih časih, morda celo najboljši v zgodovini!
glavacka
22. 08. 2016 20.08
-6
15kg mišič je v nekaj mesecih nemogoče pridobiti...
KardinaIFrancRodeVKristusu2
22. 08. 2016 20.37
+5
Če sem bolj natančen: V 9 mesecih je pridobil 12kg.... Decembra lani je proti Aldu v peresnolahki kategoriji tehtal 65kg, včeraj je proti Diazu v velterski kategoriji tehtal 77kg..... V vsakem primeru je prehitro pridobil preveč mišične mase, zato mu razumljivo šepa kardio... Večja kot je mišica, več kisika porabi...
[Ace]
22. 08. 2016 21.27
-1
Pretiravat ni treba... Sem fan McGregorja, ampak kar ti praviš ni čisto res. Conor je 65 kg samo na vagi tistih nekaj ur.. Naslednji dan je 5-6kg (al kolikor pač) težji. Lahko bi rekli, da je on "naravni" 155 lbs (Light weight) in je zato tudi dost "večji" od vseh 145 fighterov.. Je pa že napovedal, da bo še tretja borba med njima (ne nujno takoj), ampak bo v lahki kategoriji (do 155)..
PSIHOTERAPEVT
22. 08. 2016 19.54
-10
zegn je mel ;) v tretju rundi + 10 sekund borbe in bi sodnik prekinu v korist Diazu
JTM-admin
23. 08. 2016 14.08
+4
aja točno, tako dojemate slepi take boje, ker očitno to da vsa kri, ki jo vidiš na MCGregorju pripada DIazu ne pomeni nič, pa dejstvo, da je bil Mcgregor samo malo rdeč, med tem ko je diaz imel faco zlamano do amena tudi ne šteje... Dej zbudi se kekec triletni....