Borilni športi

VIDEO: Namibijski bombarder Indongo osvojil tudi Glasgow za 'hat-trick' pasov

Glasgow, 15. 04. 2017 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Julius Indongo je z zmago nad domačinom Rickyjem Burnsom osvojil naslov prvaka v superlahki kategoriji po verzijah WBA, IBF in IBO ter tako na gostujočih tleh združil pasove v omenjenih verzijah. Namibijec tokrat ni nokavtiral svojega nasprotnika, za katerega pa je bil vseeno prevelik zalogaj.

Ricky Burns je v domačo dvorano v Glasgowu vstopil na krilih izjemno bučnega občinstva, ki je ob podpri dud s svojim "izbrancem" odpelo tudi neuradno škotsko himno Flower of Scotland. Namibijskemu izzivalcu Juliusu Indongu se je obetalo težko delo, tudi sam je imel kar nekaj privržencev na tribunah, pred katere je prišel s širokim nasmeškom. Tako je borbo tudi začel, agresivno je domačina hitro spravil na vrvi, Burnsu niso pomagali niti razigrani navijači v ozadju, ki so lahko v prvi rundi videli enosmerni promet. A Namibijec ni dolgo držal takšnega tempa in Burns je vzpostavil ravnotežje. A vseeno je prikazal bore malo, Indongu je v peti rundi uspel tudi prvi "čisti" udarec v brado Škota, ki pa ni padel in nato tudi sam začel biti malce podjetnejši. A z vzpodbudno šesto rundo je bilo to premalo, zadel je z dobro kombinacijo udarcev, medtem ko mu je Indongo vrnil z močnim aperkatom.

Burns je v sedmi rundi spravil nasprotnika v manjše težave, toda Afričan je preživel njegov nalet. V osmi rundi je Burns stopil s plina, Indongo pa je spet zadel z močnim udarcem in napovedal predčasen konec borbe. Vsak boljši udarec domačina je gledalce v dvorani dvignil na noge in tako je bilo tudi v zanimivi deveti rundi, ki jo je kljub velikim Škotovim naporom najbrž v očeh sodnikov dobil njegov temnopolti nasprotnik. Čas se je Burnsu za kakšen velik preobrat iztekal, jasno je bilo, da za zmago potrebuje klasični nokavt. Temu se pred zadnjo rundo Otočan ni najbolj približal, malce je sicer "zatresel" Indonga, ki pa mu je že prej odgovoril z nekaj dobrimi udarci z levico. Vseeno je moral Afričan ob še naprej izjemno bučni podpori občinstva za zmago opraviti še z zaključno 12. rundo, v kateri do velikega presenečenja ni prišlo in Indongo se je že pred preštevanjem sodniških točk z ekipo veselil še tretjega pasu, s katerim je dopolnil svojo zbirko in "združil" superlahko kategorijo po navdušujoči ekspresni zmagi nad Rusom Eduardom Trojanovskim v Moskvi.

Julius Indongo je zadnjo borbo pred sobotno v Glasgowu dobil po pičlih 40 sekundah. Seveda z nokavtom.
Julius Indongo je zadnjo borbo pred sobotno v Glasgowu dobil po pičlih 40 sekundah. Seveda z nokavtom. FOTO: AP

V prvi borbi večera, ki ste si jo lahko ogledali na VOYO, je navdušujoči 24-letni Britanec Lawrence Okolie tako kot pred časom na svojem debitantskem nastopu v Manchestru na hitro opravil s svojim tekmecem, 35-letnim Poljakom Lukasem Rusiewiczem, saj je že s prvimi udarci načel soborca, sodnik pa je po prvotnem oklevanju borbo prekinil že pred koncem prve runde. Robbie Barrett je nato v borbi za britanski naslov v lahki kategoriji izzval Scotta Cardlea in v drugi rundi ga je Cardle že "položil" z natančnim udarcem, a si je 25-letni borec iz Darfielda opomogel. Branilec naslova je dobil nasprotnika v nokdavn tudi v peti rundi, v izjemnem obračunu je nepopustljivi izzivalec že močno krvavel iz rane ob očesu, ki so mu jo oskrbeli v njegovem kotu. Barrett se ni predal in na koncu po 12 izčrpljujočih rundah slavil presenetljivo zmago po zaslugi sodniške odločitve. Pred glavno borbo večera sta se za britanski naslov v supermušji kategoriji pomerila Charlie Edwards in Iain Butcher, tudi ta obračun so morali odločiti sodniki, velikih dvomov pa tudi tokrat ni bilo in slavil je Edwards, ki je dvoboj nadziral od začetka do konca.

Izidi borb:

- za naslov britanskega prvaka v supermušji kategoriji:
Charlie Edwards (VB) vs. Iain Butcher (VB)

- za naslov britanskega prvaka v lahki kategoriji:
Scott Cardle (VB) vs. Robbie Barrett (VB)

- za naslov svetovnega prvaka v superlahki kategoriji po verzijah WBA, IBF in IBO:
Ricky Burns (VB) vs. Julius Indongo (Nam)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.