Drugi športi

VIDEO: Lahko Fabjan ustavi eksplozivnega Daleyja?

Ljubljana, 24. 04. 2014 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
18

V ljubljansko halo Tivoli se vrača najboljša borilna organizacija v tem delu Evrope Final Fight Championship. Poslastica večera FFC 12 bo obračun med 'slovenskim Rockyjem' Miranom Fabjanom in eksplozivnim Angležem Paulom Daleyjem.

V petek zvečer se bo Tivoli znova tresel pod udarci mojstrov borilnih veščin. Po lanskem novembru se v Ljubljano namreč vrača Final Fight Championship, ki bo postregel z najbolj slovensko obarvanim 'fight cardom' v zgodovini. Glavna borba večera bo pripadla Miranu Fabjanu, ki se bo pomeril s slovitim Paulom Daleyjem. Popularni 'Semtex' (semtex v prevodu pomeni plastično eksplozivo) si je sicer ime ustvaril v borbah po pravilih MMA. V najboljši organizaciji na svetu UFC je bil zgolj korak oddaljen od tega, da se z legendarnim Georgesom St-Pierrom pomeri za naslov prvaka, a ga je ustavil Josh Koscheck. Pot ga je nato zanesla v organizacijo Strikeforce, kjer je v borbi za naslov prvaka pošteno namučil Nicka Diaza, ki je na koncu slavil z nokavtom ob koncu prve runde. Daley se je zdaj osredotočil na borbe po pravilih K-1, v katerih je vknjižil 17 zmag in zgolj tri poraze.

Miran Fabjan je novembra izgubil proti Ibrahimu El Bouniju.
Miran Fabjan je novembra izgubil proti Ibrahimu El Bouniju. FOTO: Damjan Žibert

"Je odličen borec. V K-1 ima 17 zmag, od tega 17 nokavtov. Ima neverjetno močne udarce. Če te zadene, padeš," je nasprotnika za 24ur.com opisal Daleyjev izzivalec Fabjan, ki je skupaj s svojo ekipo sestavil (na papirju) dokaj enostavno taktiko: "Izogibati se moram levemu krošeju. Če me ne bo zadel z levim krošejem, bom zmagal. Sliši se enostavno in tudi je." Borec iz Branika pri Novi Gorici, ki ima za seboj že veliko število težkih borb, se zaveda pomembnosti dvoboja z nevarnim Angležem: "To je največja in najpomembnejša borba v karieri. Zmaga mi odpira vsa vrata. Daley je trenutno eno izmed najbolj zvenečih imen v K-1. Nihče se še v Sloveniji ni boril proti tako renomiranemu borcu, kot je Paul Daley." Slovenski borec je nevarnemu Angležu poskušal pod kožo priti že na uradni novinarski konferenci in na tehtanju. Kako napeto je bilo na tehtanju, si lahko ogledate v videu!

Fabjan se je na obračun z Daleyjem pripravljal tudi v Ljubljani, kjer je pod budnim očesom trenerja Petra Pupovca treniral skupaj z nekaterimi izmed najboljših slovenskih borcev. Trije izmed njih, Samo Petje, Rok Štrucl in Primož Vrbinc, bodo tudi nastopili na FFC 12. "Prvič se bo zgodilo, da bomo prav vsi najboljši slovenski borci na kupu. Manjkajo le Jasmin Bečirovič, Franci Grajš in Lemmy Krušič. Takšne zasedbe do zdaj še ni bilo," je zaključil Fabjan. V K-1 delu bodo sicer nastopili še štirje Slovenci. Petje, ki je zadnjih šest borb dobil z nokavtom, se bo pomeril z nevarnim Nizozemcem Kevinom Hesselingom, povratnika po poškodbi Štrucla čaka Bosanec Elmir Mehić, Mirko Vorkapić, ki je novembra na kolena spravil odličnega Chrisa Ngimbija, se bo udaril z obetavnim Hrvatom Teom Mikelićem, Denis Chorchyp pa se bo Darianu Paladinu poskušal maščevati za poraz izpred treh let in pol.

Samo Petje bo znova poskuša občinstvo spraviti na noge.
Samo Petje bo znova poskuša občinstvo spraviti na noge. FOTO: Damjan Žibert

Zelo zanimive bodo tudi borbe po pravilih MMA. Tudi tukaj bo v osrednji borbi nastopil Slovenec. Lepo priložnost, da pride do največje zmage v svoji karieri, bo imel Tomaž Simonič. Slednji se bo pomeril z nizozemskim veteranom Dionom Staringom. Težka borba čaka Primoža Vrbinca. Ljubljančan, ki v FFC ringu še ne pozna poraza (2 zmagi), se bo udaril z madžarskim mojstrom jiu jitsuja Viktorjem Halmijem. Prvič bo pod okriljem hrvaške organizacije nastopil Bor Bratovž, ki mu bo nasproti stal Nemec David Zawada.

Spisek borb za FFC 12:
- MMA del:
Luka Jelčić (Hrv) – Valentin Nikolov (Bol)
Antun Račić (Hrv) – Zoltan Turi (Madž)
Ivica Trušček (Hrv) – Oleg Bagov (Rus)
Bor Bratovž (Slo) – David Zawada (Nem)
Primož Vrbinc (Slo) – Viktor Halmi (Madž)
Dion Staring (Niz) – Tomaž Simonič (Slo)

- K-1 del:
Mladen Kujundžić (Hrv) – Dženan Poturak (BiH)
Rok Štrucl (Slo) – Elmir Mehić (BiH)
Samo Petje (Slo) – Kevin Hesseling (Niz)
Denis Chorchyp (Slo) – Darian Paladin (Hrv)
Mirko Vorkapić (Slo) – Teo Mikelić (Hrv)
Paul Daley (Ang) – Miran Fabjan (Slo)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fred flintstone
25. 04. 2014 13.23
+0
ah kje pa daley je borec ki je za višji rang..........nevem kuko se tepe v k1 vem da je mma borec.........k1 je drugo področje.....................sam mislm da z fabjanom ne bo meu težav
Našvasan_zob
25. 04. 2014 00.13
-1
Še pomnite kako je "Semtex" knocoutiral Danskega šampiona Kempmana v UFC? No Kempman je elita pa ga je Daley na hitro spakiral ...
xRayx
24. 04. 2014 23.44
+3
Fabjan bo pa spet tepen, ej jej jej bogi Miro. xD
Pravi Gori?an
24. 04. 2014 23.37
+8
V Novi Gorici smo samo za TITA in za FABJANA....
basssru
24. 04. 2014 23.17
+6
Vsak ki se vsaj mal spozna na borilne veščine ve , da Fabjan nima šans.
Tomaž1983
24. 04. 2014 23.04
+7
Tipično za večino-namesto spodbude domačemu borcu, kritike in žaljenje. Namesto izkazati spoštovanje za trud in odrekanje borcu, ki ga je vložil v to, da bi ljubitelji borilnih veščin lahko uživali v predstavah, ki nam jih nudi. Najlažje kritizirati iz naslonjača in to še pod psevdonimom. Revčki. Fabjan&co-SREČNO FANTJE!Od Tomaž Slavec
PanterOL
25. 04. 2014 09.18
-1
PanterOL
25. 04. 2014 09.19
+4
Naj bo še ne vem kako domač, če nima osnovne kulture in karakterja...ni vreden nič!
mata100
24. 04. 2014 22.58
+4
Lahko Fabjan ustavi eksplozivnega Daleyja? Seveda lahko, saj je dober borec. In ja, vsak lahko premaga vsakega. Bolj upam na to, da ne bo prepotenten v izjavah pred ter po dvoboju. Enkrat sem v živo gledal WFC, kjer je celotni publiki (tisti ki se pač niso strinjali s sodniki in so žvižgali) j**** vse živo, vrgel mikrofon po zraku ter odšel iz ringa.... Zelo soliden borec, vendar včasih malce preveč nadut (včasih je pred fighto večkrat govoril kakšna mašina je, da ga je nemogoče knockoutirat... potem enkrat je rekel, da bo enemu nasprotniku polomil roke, da bo slabo mahal, potem se bo pa še spravil na noge da bo težko brcal.... Da ima železno brado, da čudno da nasprotnik ni padel ob takšnih močnih udarcih, itd.... To je bilo sicer pred parimi leti (sedaj se je precej umiril), ampak vseeno. Drugače pa srečno vsem našim borcem!
Kiki hajime
24. 04. 2014 22.20
+2
Na žalost so iz Nemčevega tabora 1 uro pred zehtanjem sporočili, da se nemec "poškodoval" in so Boru najdli nekega Bolgara za zamenjavo
upornik22
24. 04. 2014 22.13
-3
škoda da se ne borijo za preživetje
TtheG**
24. 04. 2014 21.54
+1
Daley bo fabjana spat dal na brzino.
DuhSaSjekirom
24. 04. 2014 21.38
+14
A chorchyp bo spet malo spariral al kaj.
fghfhfhfhf
25. 04. 2014 11.56
+0
hahahhahahhaha a se spomnes njegovega prvega fajta tocno proti Paladinu..to je bila smesnica..cirkus od fajta eni karatejski udarci itd hahahahah
Eki
24. 04. 2014 21.16
+0
kdaj je pa Fabjan nazadnje koga razbil ??? Zmagal ob zvizgih celotne dvorane da , da bi pa zmlel nekoga se pa ne spomnim :).
Svobodni govorec
24. 04. 2014 21.12
+0
Slovenskim Rockyjem LOL
DonMiltonFriedman
24. 04. 2014 21.04
+5
Napiše se Daley in ne Daily btw in ne, Fabjan nima šans. Daley je eliten standup borec.
Našvasan_zob
24. 04. 2014 21.47
-3