Drugi športi

VIDEO: Murray in Đoković na dobri poti do 'zmenka' v finalu

Doha, 05. 01. 2017 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši tenisači sveta se pridno pripravljajo na prvi vrhunec letošnje sezone, ki se bo zgodil v Melbournu, ko bo na sporedu OP Avstralije. Andy Murray in Novak Đoković se pred prvim grand slamom sezone potita v Dohi, kjer sta na tamkajšnjem Qatar Opnu uspešno prestala četrtfinalni oviri in sta na dobri poti, da se srečata v prvem velikem finalu letošnje sezone.

Srbski teniški igralec Novak Đoković, ki je moral ob koncu lanske sezone predati naziv najboljšega igralca sveta Britancu Andyju Murrayju, se je na svojem prvem turnirju sezone v Dohi uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6:3 in 6:3 premagal Slovaka Radeka Štepaneka in mu s tem preprečil, da bi se vpisal v zgodovino. Osemintridesetletni Slovak bi namreč v primeru zmage postal najstarejši igralec v polfinalih ATP-turnirjev v zadnjih 23 letih. Lastnik rekorda je sicer Američan Jimmy Connors, ki se je leta 1993 na turnirju v San Franciscu v polfinale uvrstil s štiridesetimi leti.

Đoković, branilec naslova, se bo v polfinalu pomeril s Špancem Fernandom Verdascom, ki je bil s 6:2 in 7:5 boljši od Hrvata Iva Karlovića. Ta je s 37 leti najstarejši igralec v Top 20 od leta 1978 in Avstralca Kena Rosewalla, ki je bil med najboljšimi 20 igralci sveta s 43 leti. V četrtfinalu pa je bil uspešen tudi prvi igralec sveta Murray. Škot je v dveh nizih s 7:6 in 7:5 odpravil Španca Nicolasa Almagra in se bo za finalno vstopnico pomeril Tomašom Berdychom, ki je v dveh nizih odpravil Jo-Wilfred Tsongaja.

Izidi četrtfinala turnirja v Dohi:
Novak Đoković - Radek Štepanek 6:3, 6:3
Andy Murray - Nicolas Almagro 7:6, 7:5
Jo-Wilfred Tsonga - Tomas Berdych 5:7, 3:6
Ivo Karlović - Fernando Verdasco 2:6, 5:7

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.