VIDEO: Navijači v New Yorku: Slovenska energija bo Dejana ponesla do zmage!

Slovenskega boksarskega šampiona Dejana Zavca bo danes ponoči na obračunu s Kiethom Thurmanom bodrila množica slovenskih navijačev, ki so mu na večer pred borbo pripravili čudovit sprejem. Tam je bila tudi naša ameriška dopisnica Tadeja Lampret.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Boksarski šampion Dejan Zavec je sinoči po tehtanju pred sobotnim dvobojem proti 24-letnemu ameriškemu boksarskemu upu Keithu Thurmanu obiskal svoje navijače, ki so se zbrali v dvorani slovenske cerkve Sv. Cirila v New Yorku, in se jim zahvalil za podporo. Zavec je v petek uspešno prestal tehtanje, kar pomeni, da tedni odrekanja in hujšanja niso bili zaman in bo lahko že drugič nastopil v ZDA, ki jim sam pravi boksarska meka. Dvoboj velterske kategorije po različici WBO si bo za Ptujčanove gledalce v domovini mogoče ogledati v neposrednem prenosu na Kanalu A od 3.30 v nedeljo zjutraj.

"V tem trenutku je o nekih občutkih prezgodaj govoriti, ampak fizično se počutim izjemno," je povedal 36-letni Zavec pred dvobojem, ki mu lahko omogoči še nekaj dvobojev v ZDA ali pa prinese začetek konca kariere. Za dvoboj je pripravljen, kakor so tudi njegovi navijači, ki so kljubovali snežnemu neurju in prispeli iz Slovenije v New York. V cerkveni dvorani jih je bilo največ s Ptuja in okolice, vendar tudi iz drugih delov Slovenije. Boksarja je med drugimi pozdravil tudi vršilec dolžnosti veleposlanika Slovenije pri ZN Matej Marn s svojo ekipo, ki napoveduje skupinski obisk boksarskega praznika v dvorani Barclays v Brooklynu.

Zavca so prišli pozdravit tudi newyorški Slovenci, med njimi podjetnik Emil Gaspari, ki mu je izročil prvo steklenico nove ajdove vodke za ameriški trg, ki jo proizvajajo v Sloveniji. "Prišel sem, ker sem slišal, da je naš boksar tukaj, da mu damo malce podpore ne le s prisotnostjo, ampak tudi z vodko, ki upam, da mu bo pomagala k zmagi oziroma proslavi zmage, ker je prej tako ali tako ne sme piti," je dejal Gaspari.

Dejan Zavec - 6

Dejan Zavec cilja na zmago. (Foto: dejanzavec.com)

Nekdanjega svetovnega prvaka po različici IBF je prišel pozdravit tudi nogometni trener Slavko Baranja, ki živi z družino v bližnjem New Jerseyju. ''Dejan je moj idol. Poznam ga iz prejšnjih dvobojev, ki sva jih gledala skupaj z ženo, ker tudi ona rada gleda boks. Navijava za našega Dejana," je dejal Baranja. Newyorški Slovenec Jože Kastelic se je postavil v boksarsko pozo in zagotovil, da si bo ogledal dvoboj v živo, podobno pa bo storilo še več navijačev iz Slovenije in ZDA, ki zagotavljajo, da gre za velik dogodek. O Sloveniji v ZDA namreč ni veliko slišati in nazadnje se je v New Yorku o njej precej govorilo v času svetovnega prvenstva v nogometu v Južni Afriki.

Frančiškanski pater Martin Krizolog, ki je zaradi duhovnih obveznosti do svojih faranov zamudil srečanje z Zavcem, je pozneje udeležencem sprejema zagotovil, da bo držal pesti za slovenskega boksarja in molil predvsem zato, da bi jo tako Zavec kot Thurman odnesla s čim manj poškodbami.

Obračun Zavca in Thurmana si boste lahko ob 3.30 ponoči EKSKLUZIVNO ogledali na Kanalu A in VOYO.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 97
dragulj4 10.03.2013 13:53:46
ŠKODA ŠE ENEGA ŠPORTNIKA BOMO UPOKOJILI KI JE DELAL PROMOCIJO SLOVENIJI,NO BO PA VARNOSTNIK NA PTUJSKEM KARNEVALU ALI V DOMU OSTARELIH .DA BI BILI POLITIKI KOT NAŠI ŠPORTNIKI BI BIL PONOSEN SLOVENEC TAKO PA
Več komentarjev