Drugi športi

VIDEO: Neuville končal v zidu in vodstvo na Švedskem prepustil Latvali

Karlstad, 11. 02. 2017 19.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je vodil dve tretjini relija na Švedskem in je bilo videti, da je zmaga na dirki za svetovno prvenstvo le še formalnost, je Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) z napako v zadnji sobotni hitrostni preizkušnji tekmecem ponudil priložnost za slavje. Belgijec je odstopil, v vodstvu pa je zdaj Finec Jari-Matti Latvala (Toyota), ki ima minimalno prednost pred Ottom Tanakom.

Thierryja Neuvilla je le kakšnih 60 kilometrov ločilo od zmage na švedskem reliju. Po predzadnji sobotni hitrostni preizkušnji je imel 43 sekund naskoka pred Latvalo, toda vse je zapravil na superspecialu v Karlstadu. Po trčenju v betonski zid na sicer le 1,9 kilometra dolgi preizkušnji je tako močno poškodoval krmilni mehanizem svojega dirkalnika, da ni mogel nadaljevati. Odstop, po katerem so morali njegov dirkalnik odvleči v servisno cono, je na široko odprl vrata tekmecem. Namesto boja za drugo mesto se bodo zdaj spopadli za zmago, na nedeljske zadnje tri 'brzince' pa bo Latvala prinesel skromno prednost 3,8 sekunde pred Ottom Tänakom, drugi Fordov voznik, svetovni prvak Sebastien Ogier, pa zdaj za novim vodilnim zaostaja le 16 sekund.

Belgijec je že na drugem zaporednem reliju naredil podobno napako; vodil je tudi pred enim mesecem v Monte Carlu, a je, tako kot danes v zadnji hitrostni preizkušnji predzadnje etape storil napako in takrat na koncu pristal le na 15. mestu. Po napovedih iz ekipe Hyundai bodo dirkalnik danes zvečer sicer popravili, tako da bo lahko Neuville v nedeljo še startal, a bo zaradi časovnega pribitka brez možnosti za končni uspeh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 3. etapa:
1. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) 2:04:59,3
2. Ott Tänak/Raigo Molder (Est/Ford Fiesta RS) + 3,8
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Ford Fiesta RS) 16,6
4. Dani Sordo/Marc Marti (ESP/Hyundai i20) 1:39,5
5. Craig Breen/Scott Martin (IRL-GBR/Citroen C3) 2:04,5
6. Elfyn Evans/Daniel Barritt (GBR/Ford Fiesta RS) 3:44,7
7. Hayden Paddon/John Kennard (NZL/Hyundai i20) 5:00,2
8. Stephane Lefebvre/Gabin Moreau (FRA/Citroen DS3) 5:37,0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doma?in 1
12. 02. 2017 10.50