Drugi športi

VIDEO: 'Že po zmagi v evropski in svetovni ligi ter srebru na EP smo zatrjevali, da ne bomo izgubili motiva

Ljubljana, 29. 05. 2017 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.J./M.F./STA
Komentarji
3

Odbojkarska reprezentanca Slovenije je postavila nov mejnik. Številnim uspehom v zadnjem času je dodala še zgodovinsko, prvo uvrstitev na SP, potem ko je v odločilni tekmi premagala Belgijo. A pravega počitka in možnosti za slavje odbojkarji ne bodo imeli, saj bodo v prihodnjih dneh odpotovali na korejski polotok.

Več videovsebin
  • Alen Pajenk po zgodovinski uvrstitvi na SP
    01:38
    Alen Pajenk po zgodovinski uvrstitvi na SP
  • Andrej Urnaut po zgodovinski uvrstitvi na SP
    02:19
    Andrej Urnaut po zgodovinski uvrstitvi na SP
  • Iz 24UR: Odbojkarji med svetovno elito
    02:32
    Iz 24UR: Odbojkarji med svetovno elito
  • Iz 24UR: Vzpon slovenske odbojke
    02:12
    Iz 24UR: Vzpon slovenske odbojke
Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: Aljoša Kravanja
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca ne misli popustiti. Kljub temu, da je pred dvema letoma osvojila evropsko ligo, se okitila s srebrom na evropskem prvenstvu, lani pa v finalu tretjega razreda svetovne lige ugnala močno Nemčijo, je z zmago in igro na kvalifikacijskem turnirju za SP dokazala, da ji motiva in želje ne zmanjkuje. "Želimo še višje, tega ne skrivamo. Uvrstitev na svetovno prvenstvo je en korak do tega, toda vseeno moramo ostati skromni in prav nič evforični. Možnosti, da tudi na svetovnem prvenstvu naslednje leto dosežemo odličen rezultat, obstajajo, toda zato bo treba dobro igrati. Smo odlična reprezentanca, ki pa se mora zavedati, da rezultat sam od sebe ne bo prišel. Moramo biti skoncentrirani na vsako naslednjo tekmo, na vsak naslednji niz, iti zbrano točko za točko. Le tako lahko pridemo tudi do rezultata," je dejal kapetan Tine Urnaut, ki je na tekmi z Belgijo na svoja razmišljanja in tudi na dogovore pred tekmo glasno in ne preveč prijazno opozoril soigralce, s tem pa dokazal, da je pravi kapetan in vodja na igrišču.
Slovenci že v torek potujejo v Seul, kjer se bo v petek začel prvi od treh turnirjev drugega razreda svetovne lige. Tekmeci Slovencev bodo poleg Korejcev še Finci in Čehi, oboji so konec tedna prav tako igrali kvalifikacijski turnir za svetovno prvenstvo, Finci so bili uspešni in bodo na prvenstvu igrali, Čehov pa v Bolgariji in Italiji ne bo.
Urnaut in druščina so več kot očitno preboleli odhod italijanskega strokovnjaka Andree Gianija, ki jih je zapustil pred letošnjo reprezentančno sezono in odšel v Nemčijo. Novemu selektorju Slobodanu Kovaču povsem zaupajo, tudi Srb je poln hvale na njihov račun. "Dobro vem, kakšen talent imam v rokah. Z zmago na turnirju v Ljubljani smo dosegli velik uspeh, Slovenija se je prvič uvrstila na svetovno prvenstvo, a to je bilo do neke mere pričakovano. Igrali smo doma, resen tekmec je bila v bistvu le Belgija, tako da lahko rečem, da smo izkoristili priložnost in uspešno opravili svojo nalogo ter nadaljevali tradicijo uspehov. A to je le prvi korak, zdaj bomo morali nadarjenost in kakovost kazati tudi na drugih tekmovanjih, tudi na samem svetovnem prvenstvu. Morali bomo igrati bolj disciplinirano, kot smo proti Belgiji. Imamo veliko rezerv, ne smemo gledati ne nazaj ne naprej, moramo razmišljati o sedanjosti, gremo korak za korakom, ne smemo preskakovati stopnic. Najprej nas čaka svetovna liga, trije težki turnirji, igralce moramo pripraviti na časovno razliko v Južni Koreji, zato ne bomo imeli veliko časa, saj se turnir svetovne lige začne že v petek," je po uspehu v Stožicah razlagal Kovač, ki je obljubil, da bo mladim, nadarjenim igralcem ponudil več priložnosti, kot jim jih je Giani.

Slobodan Kovač je na klopi Slovenije debitiral z zgodovinsko uvrstitvijo na SP.
Slobodan Kovač je na klopi Slovenije debitiral z zgodovinsko uvrstitvijo na SP. FOTO: Aljoša Kravanja

"Že na pripravljalnih tekmah proti Srbiji in Iranu sem jim ponudil priložnost, niso me razočarali. Podobno je bilo na kvalifikacijskem turnirju proti slabšim tekmecem, tekma proti Belgiji je bila edina, na kateri sem opravil le dve zamenjavi. To pa zato, ker nekatere igralce, proti katerim sem tudi igral, bolj poznam, in vem, da se v dramatičnih trenutkih dobro znajdejo, vložek pa je bil velik. Mlajši bodo to morali še pokazati, lahko pa rečem, da imamo v Tončku Šternu še enega odličnega korektorja, tudi preostali mladi igralci z velikimi koraki stopajo za tistimi, ki igrajo v najboljših klubih na svetu," je selektor zadovoljen z materialom, ki ga ima na razpolago. Slovenci se dobro zavedajo, da v obračunu proti Belgiji, ki so jo s 3:1 premagali po izenačenem boju, ni bilo vse idealno in da imajo še veliko rezerv. "Napake so bile, mislim, da je bila to v veliki meri posledica ogromne želje oziroma čustvene tekme. Predvsem mislim tu na servise, ki nam nikakor niso stekli. Napak je bilo nasploh veliko, toda imamo kar nekaj časa, da jih popravimo. Zdaj nas čaka dolga pot v Južno Korejo, časa za počitek ne bo, med svetovno ligo pa moramo še napredovati, da bomo na evropskem prvenstvu maksimalno pripravljeni," meni sprejemalec Klemen Čebulj. Slovenci že v torek potujejo v Seul, kjer se bo v petek začel prvi od treh turnirjev drugega razreda svetovne lige. Tekmeci Slovencev bodo poleg Korejcev še Finci in Čehi, oboji so konec tedna prav tako igrali kvalifikacijski turnir za svetovno prvenstvo, Finci so bili uspešni in bodo na prvenstvu igrali, Čehov pa v Bolgariji in Italiji ne bo. "Fince in Čehe do neke mere poznamo, do začetka jih bomo spoznali še bolje. Zagotovo z njimi lahko igramo, zagotovo jih lahko premagamo. Naši cilji so jasni, vedno so najvišji, želimo se uvrstiti na zaključni turnir," pa je glavni cilj v svetovni ligi opisal bloker Jan Kozamernik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castrum
29. 05. 2017 12.24
+2
Fenomenalno! Gremo po medaljo!
kaslc 1
29. 05. 2017 11.31
+6
bravo,tole je uspeh
23345
29. 05. 2017 11.10
+5