Drugi športi

VIDEO: Petje in Krušič po šampionski pas

Ljubljana, 02. 10. 2014 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Ljubljano se znova vrača borilna organizacija Final Fight Championship. Tokratni FFC 14 bo za slovenske privržence borilnih športov še posebej zanimiv, saj se bosta Samo Petje (K-1) in Lemmy Krušič (MMA) poskušala okititi z naslovom prvaka.

V petek se nam v hali Tivoli obeta prvovrsten borilni spektakel. V ljubljanski ring bodo namreč stopili številni izmed najboljših borcev s tega dela Evrope, ob tem pa bosta na sporedu kar dve borbi za naslov prvaka. Prva poslastica večera bo dvoboj med Samom Petjetom in Teom Mikelićem. Omenjena borca sta se pomerila že lani v Poreču, po sodniški odločitvi pa je bil boljši Hrvat. ’Leteči Belokranjec’ je odločen, da se Mikeliću maščuje za poraz, ob tem pa osvoji šampionski pas za najboljšega po pravilih K-1 v kategoriji do 70 kilogramov.

"Nasprotnika sem videl na novinarski konferenci, bil je preveč samozavesten, kar bi ga lahko drago stalo. Prihaja na moj teren, zato mu ne bom dovolil, da prevladuje v ringu. Pričakuje lahko trd boj. Poznava se, vem kaj dela on, on ve, kaj delam jaz. To bo šahovska partija. Pomembno bo, kdo bo bolj zbran in bolj motiviran. Želim si zmage, saj je to ’revanš’. Motiviran sem, da se maščujem. Ob tem pa je v igri šampionski pas. Mislim, da nima tukaj kaj iskati, saj je borba v Ljubljani," je za 24ur.com povedal Petje, ki je za dvoboj odlično pripravljen: "Priprave so potekale po ustaljenem ritmu. Pripravljal sem se z najboljšima borcema na svetu, bratoma Armenom in Giorgiom Petrosyanom, zato verjamem, da rezultat ne bo izostal."

Samo Petje
Samo Petje FOTO: Damjan Žibert

Glavna borba večera bo obračun za naslov prvaka po pravilih MMA do 66 kilogramov. Pomerila se bosta Ljubljančan Lemmy Krušič in Hrvat Antun Račić. Tudi omenjena borca sta se v preteklosti že pomerila. Leta 2010 je z davljenjem v prvi rundi slavil 24-letni borec iz Dubrovnika. "Pripravljen sem maksimalno. Pripravljal sem se v različnih klubih. Glede na to, da je to ’remeč’ in sem si ogledal nekaj njegovih borb, sem našel nekaj lukenj v njegovi borbi. Če bom te izkoristil, izid ne bi smel biti negativen," pravi Lemmy, ki se veseli nastopa pred domačimi gledalci: "Vesel sem, da sem se spet vrnil v Ljubljano. Na prejšnjem FFC-ju sem bil poškodovan, zato nisem mogel nastopiti. Da se borim doma, bo dodatna motivacija, ob tem pa je v igri še šampionski pas. Vesel sem, da končno dobivam pozornost, ki sem jo potreboval. Pred tem sem namreč imel 18 borb, pa praktično nihče ni vedel, kdo sem. Gledalci lahko pričakujejo dobro borbo, s Samom sva odlično pripravljena in ne bova razočarala."

Lemmy Krušič
Lemmy Krušič FOTO: Damjan Žibert

A Petje in Krušič ne bosta edina Slovenca, ki bosta stopila v tivolski ring. Niz treh porazov pod okriljem organizacije FFC bo poskušal prekiniti ’Slovenski Rocky’ Miran Fabjan, ki se bo pomeril z nevarnim Srbom Bobanom Krušićem. Zmeraj zanimivega Mirka Vorkapiča čaka talentirani Nizozemec Kevin Hesseling, raper Denis Chorchyp, ki se še kako dobro znajde tudi v ringu, pa bo morda pred največjo preizkušnjo kariere. Pomeril se bo z izkušenim Dženanom Poturkom. Po pravilih MMA bo ob Krušiču nastopil še Marko Drmonjič. Njegov nasprotnik bo Pavel Doroftei.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kim llsung
03. 10. 2014 11.04
+1
Fedor....ostalo je za nikamor.....
fghfhfhfhf
03. 10. 2014 08.35
+1
Ajdeeeee Fabjan !