Drugi športi

VIDEO: Vrnitev na Otok v velikem slogu, Linares z zanesljivo zmago utišal manchestersko Areno

Manchester, 25. 03. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Glasno navijanje ni bilo dovolj za zmago Anthonyja Crolle v povratnem obračunu proti Jorgeju Linaresu, ki je s samozavestjo in močnimi pestmi uspel ubraniti naslov svetovnega prvaka WBA v lahki kategoriji. Misija maščevanje torej ni padla na plodna tla in Britanec je moral priznati premoč venezuelskemu zlatemu dečku.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Manchester čaka na novo boksarsko poslastico
    01:52
    Iz 24UR: Manchester čaka na novo boksarsko poslastico
  • Vrhunci obračuna med Jorgejem Linaresom in Anthonyjom Crollo
    02:24
    Vrhunci obračuna med Jorgejem Linaresom in Anthonyjom Crollo

Ljubljenec domačega občinstva Anthony Crolla se je v ring sprehodil ob bučni podpori s tribun in zvokih Jamesa Arthurja, v želji, da naslov svetovnega prvaka WBA v lahki kategoriji vrne na Otok. Na njegovi pravljični, že sedmi revanši v karieri se mu je nasproti postavil Zlati venezuelski deček Jorge Linares, ki je sicer vajen boksati na tujem - kot je priznal pred tem, se na tujih tleh počuti dosti bolje, saj ga glasno skandiranje navijačev le še dodatno motivira. Južnoameričan, večkratni amaterski prvak Venezuele, ki je že v zelo mladih letih prestopil k profesionalcem in se v ta namen celo preselil v Tokio, bi z zmago še utrdil svoje mesto na piedestalu lahke kategorije. Velik motiv za zmagoslavje pa ima tudi domačin, 'Million Dolla', kot je vzdevek izkušenega Britanca, bi z zmago postal prvi Anglež z Ring Magazine pasom v lahki kategoriji. Linares je dvoboj pričel bolj zadržano, gledalci pa so ob glasni spodbudi domačega junaka lahko spremljali dokaj izenačeno prvo rundo. Venezuelski zlati deček se je v drugi rundi osredotočil na telo in zasul nasprotnika z udarci ter številnimi kombinacijami, medtem ko Crolla nikakor ni našel odgovora nanje. Tudi v nadaljevanju je Linares narekoval tempo v ringu in sproščeno izzival nasprotnika, v četrti rundi pa se je borba le nekoliko razživela, saj se je odzval tudi Britanec.

Venezuelec je uspel ubraniti naslov svetovnega prvaka WBA v lahki kategoriji.
Venezuelec je uspel ubraniti naslov svetovnega prvaka WBA v lahki kategoriji. FOTO: AP
Dokaj tesen dvoboj obeh borcev je bil prava poslastica za vse ljubitelje boksa, saj so bili priča številnim močnim udarcem in izjemno dinamični borbi, saj je prav Venezuelec znan po hitrih rokah in zelo premišljenemu stilu boksa. "Ali je Anthonyu Crolli zmanjkalo idej," se je glasilo vprašanje angleških medijev, ki so se čudili poteku dvoboja, saj domačinu v šesti rundi ni pomagalo niti glasno navijanje s tribun. Linares je s samozavestjo očitno zmedel Britanca, prepričanega v zmago na povratnem obračunu, in brez težav poplesoval po ringu ter delil vedno bolj krvoločne udarce, eden takšnih je bil tudi močan aprekat v sedmi rundi. V osmi rundi se je na krilih domače podpore vrnil Crolla, ki sicer ni uspel stisniti nasprotnika na vrvi, zato pa podelil nekaj nevarnih udarcev z desnico. Dvoboj se je v zadnjih treh rundah še bolj razživel, saj se je Crolla zavedel, da potrebuje vse tri za dosego zadanega cilja, naslova prvaka. Britanec je sicer poskušal, vendar mu Linares ni ostal dolžan. V deseti rundi je vnovič dominiral Venezuelec, ki se je spretno izognil udarcem in se maščeval z vso močjo, medtem ko je domačinu pojenjala energija. Proti koncu obračuna se je le še potrdila prevlada zlatega dečka v manchestrskem ringu, ki je z zmago uspel ubraniti naslov svetovnega prvaka WBA v lahki kategoriji.

Veliki zmagovalec - Jorge Linares.
Veliki zmagovalec - Jorge Linares. FOTO: AP

Izkušeni Welborn prekinil niz zmag Morrisona, nova zmaga Taylorjeve

Uvodni obračun večera je pripadel Martinu Josephu Wardu in Maxiju Hugesu, ki sta se udarila za naslov mednarodnega prvaka po verziji WBC v super peresno lahki kategoriji, ob tem pa tudi za naslov britanskega prvaka. Če je bila v začetku dvoboja prisotna trema, se je ta po peti rundi razkadila in gledalci so lahko spremljali dokaj izenačen obračun med dvema borcema z velikim številom izmenjujočih udarcev. Po sodniški odločitvi je zmaga pripadla Wardu, ki si je s tem zagotovil še drugo zmago nad 27-letnim Maximusom in nanizal še svojo sedemnajsto slavje v karieri. 

V drugi borbi sta v ring stopila Marcus Morrison, ki je debitiral pred tremi leti, in Jason Welborn, ki ima z boksom skoraj deset let več izkušenj. Že sam začetek obračuna je bil prava poslastica za ljubitelje boksa. V drugi rundi se je mladi Morrison znašel v težavah, saj je v ringu prevladal desničar iz Tividala, vendar pa je uspel rundo obrniti sebi v prid z 'knock downom'. Skozi dvoboj so bili gledalci priča branjenju mladega Morrisona, ki ga je z udarci zaposlil Welborn. Slednji si je zato po deseti rundi zasluženo nadel mednarodni WBC srebrni pas srednje kategorije, Morrison pa se je moral sprijazniti s prvim porazom v karieri, ki je presenetil tudi stavnice. 

V tretji borbi večera so gledalci spremljali obračun nežnejšega spola, neporaženi Irki Katie Taylor se je po robu postavila Milena Koleva, nekdanja WBF svetovna prvakinja. Petkratna svetovna prvakinja med amaterkami je tudi ta večer ubranila svoj sloves, v zadnji rundi je brez zadržka udarjala po nasprotnici, in se s šetrto zaporedno zmago veselila nove v peresno lahki kategoriji.

Že samo prerivanje na tehtanju pred četrtim dvobojem večera je napovedovalo čustven boj med Jackom Arnfieldom in Brianom Roseom. Slednji, sicer drugi najboljši boksar na Otoku, se lahko pohvali s številnimi obračuni širom sveta, medtem ko je Arnfield nekaj časa obsedel v zaporu zaradi preprodaje prepovedanih drog. Kljub temu se dvoboj ni pričel v skladu s pričakovanji, saj sta se v prvih nekaj rundah nasprotnika zgolj spoznavala. Po prvih, dokaj bolj dinamičnih obračunih ljubitelji težkih udarcev in krvi niso skrivala razočaranja, saj sta bila nasprotika predvsem zelo taktična in tehnično podkovana. Vseeno pa se je dogajanje v ringu do konca dvanajste runde malce razživelo, vajeti pa je v svoje roke prevzel Arnfield, ki se je okitil z naslovom mednarodnega prvaka po verziji WBA v srednji kategoriji. 

Spored borb:

Borba za naslov mednarodnega prvaka po verziji WBC v super peresno lahki kategoriji (58,97 kg.):
Martin Joseph Ward (VB) vs. Maxi Huges (VB): zmaga po sodniški odločitvi

Borba za mednarodni srebrni pas v srednji kategoriji WBC (72,58 kg.):
Marcus Morrison (VB) vs. Jason Welborn (VB): zmaga po sodniški odločitvi

Mednarodna borba v peresnolahki kategoriji (58,97 kg.):
Katie Taylor (VB) vs. Milena Koleva (BOL): zmaga po sodniški odločitvi

Borba za naslov mednarodnega prvaka po verziji WBA v srednji kategoriji (72,58 kg.):
Brian Rose (VB) vs. Jack Arnfield (VB): zmaga po sodniški odločitvi

Borba za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji po verziji WBA (61,24 kg.):
Jorge Linares (VEN) vs. Anthony Crolla (VB): zmaga po sodniški odločitvi

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

canelo
26. 03. 2017 08.20
+3
V tem primeru pa moram pohvalit PRO PLUS, da objavlja članke v zvezi z boksom, predvsem tudi doboje, ki v drugih medijih niso tako izpostavljeni. BRAVO, KAR TAKO NAPREJ, KER TO JE ČUDOVIT ŠPORT!