Drugi športi

VIDEO: Reli Dakar se bo vrnil v Peru

Rosario, 16. 04. 2015 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so v Čilu zaradi poplav odpovedali sodelovanje pri projektu reli Dakar 2016, so prireditelji vzdržljivostnega tekmovanja hitro našli zamenjavo. Namesto v Čilu se bo tekmovanje v naslednjem letu odvijalo še v Peruju, ki ga dve leti ni bilo med državami gostiteljicami.

Po poplavah, ki so nedavno prizadele sicer sušni severni del države, so v Čilu odpovedali sodelovanje na reliju Dakar 2016. Hude poplave na območju Atacame, ki sicer velja za najbolj suho področje na svetu, so terjale več deset smrtnih žrtev, več kot 150 ljudi pa še vedno pogrešajo, zato je čilska država tudi uradno odpovedala sodelovanje njene države na reliju Dakar 2016. Etiene Lavigne, direktor relija, je z razumevanjem sprejel njegovo odpoved. "Popolnoma razumemo odločitev čilske vlade in izražamo najboljše želje za območje v puščavi Atacama," je ob odpovedi Čila dejal Lavigne. Reli se je zaradi varnosti leta 2009 preselil iz Afrike v Južno Ameriko, kjer so ga hitro sprejeli za svojega. Največji del trase je ponavadi v Argentini, Čile pa je bil s svojimi raznovrstnimi naravnimi izzivi, kot so Andi in puščavska območja, tudi pomemben del naporne dirke. V naslednjem letu bo tako dirka prvič potekala brez sodelovanja te države.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik FOTO: Maindru

Prireditelji so sporočili, da bo leta 2016 trasa relija potekala po Argentini, Boliviji in Peruju. "Skupaj smo preučevali scenarij, ki je vključeval tako Čile, Peru kot Bolivijo in Argentino. Zdaj se je žal obrnilo tako, da Čila ne bo, a vseeno bo reli 2016 spektakularen, s pravim koktajlom različnih etap," je dejal Lavigne.

Peru je reli Dakar že gostil v letih 2012 in 2013.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bekobruka
16. 04. 2015 17.42
+2
čakam kdaj bo spet tisti Paris-Dakar ko je bil včasih