VIDEO: Walkner na Dakarju še korak bližje zmagi, Price slavil na 900-kilometrski etapi

Pred razpletom relija Dakar se dirkači mučijo na zahtevni, več kot 900-kilometrski etapi. Časa za sprostitev ni, še posebej, ker je trasa prašna in zelo nevarna. Avstrijec Matthias Walkner (KTM) je po 13. etapi ostal v vodstvu med motociklisti in je na pragu zmage, med avtomobilisti to velja za Carlosa Sainza (Peugeot).

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Tega se se zaveda tudi Slovenec Simon Marčič, ki si je pred leti prav na tem predelu zlomil roko in predčasno končal dirko. Avstrijec Matthias Walkner (KTM) je po 13. etapi vzdržljivostnega relija Dakar sicer ostal v vodstvu skupnega seštevka motociklistov in povečal možnosti za prvi uspeh na tem tekmovanju. Walkner ima pred sobotno zadnjo zahtevno etapo na dirki 22 minut prednosti pred zasledovalci.

Simon Marčić

Simon Marčič. (Foto: Rally Zone)

Petkovo etapo od San Juana do Cordobe je dobil Avstralec Toby Price pred domačinom Kevinom Benavidesom, Walkner je bil četrti z 11 minutami zaostanka. V soboto bodo dirkači prevozili 284 kilometrov dolgo etapo v okolici Cordobe, na kateri bo 119 kilometrov hitrostnih preizkušenj, v nedeljo pa bo sledila samo še tradicionalno lažja etapa do cilja, dolga le 166 km.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev