Drugi športi

VIDEO: Reprezentanti nestrpno pričakujejo domače prvenstvo: 'Vse stavimo na prvo tekmo s Srbijo'

Laško, 22. 01. 2018 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
E.Č./J.K.
Komentarji
0

Slovenska futsal reprezentanca zaključuje  zadnji sklop priprav na evropsko prvenstvo, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem v ljubljanskih Stožicah. 14 izbrancev selektorja Andreja Dobovičnika je zbranih v Laškem, kjer so odigrali tudi zadnjo pripravljalno tekmo in sicer s Črno Goro in to za zaprtimi vrati.

Več videovsebin
  • Pogovor s selektorjem Andrejem Dobovičnikom pred začetkom EP v futsalu
    01:39
    Pogovor s selektorjem Andrejem Dobovičnikom pred začetkom EP v futsalu
  • Pogovor z Rokom Mordejem pred začetkom EP v futsalu
    01:14
    Pogovor z Rokom Mordejem pred začetkom EP v futsalu

Predvideni in že dogovorjeni sta sicer bili prijateljski tekmi v Trbovljah in Celju s tretjo reprezentanco zadnjega svetovnega prvenstva Iranom. A je slednja tik pred zdajci odpovedala sodelovanje in odgovorni za futsal pri Nogometni zvezni Slovenije (NZS) so "reševali"  kar se je rešiti dalo. Fantje so imeli tekmo, a proti nasprotniku, ki ni predstavljal želene visoke ovire, za zadnjo preizkušnjo pred EP. Prav zato rezultat v Laškem sploh ni bil pomemben, zato je še toliko bolj bistveno, da so srečanje vsi naši reprezentanti končali brez poškodb.

Selektor slovenske izbrane vrste Andrej Dobovičnik.
Selektor slovenske izbrane vrste Andrej Dobovičnik. FOTO: Ervin Čurlič

Sicer pa vsi, na čelu z legendarnim kapetanom Igorjem Osredkarjem, že nestrpno pričakujejo začetek prve tekme s Srbijo. Fantje so izjemno motivirani in se nadejajo tudi bučni podpori s tribun stoženske lepotice. Slovenija bo že šestič zaigrala na zaključnem turnirju evropskih prvenstev in petič zapored.

Težko bi se bilo reševati z Italijo
"Vsi komaj čakamo, da se začne prva tekma s Srbijo. Upam, da bo čim hitreje minilo in da bomo zmagali pred polnimi Stožicami. Vse stavimo na to prvo tekmo, ki za nas pomeni napredovanje v četrtfinale. Težko bi se bilo nato reševati na tekmi z Italijo," je našemu Ervinu Čurliču v dvorani Tri lilije povedal Rok Mordej.

"Manjkata nam ti tekmi (z Iranom, op. a.), fantje konec koncev niso v tekmovalnem ritmu, zato bi bili ti tekmi prepotrebni. Vendarle se zahvaljujemo Črnogorcem, ki so v zadnjem hipu sprejeli ta izziv in zakrpali to luknjo, ki je nastala. Zdaj ni več opravičil, tekma v Stožicah se bliža in upam, da bomo vseeno pravi, ko bo ta dan prišel," pa je za 24UR dejal selektor Andrej Dobovičnik, ki bo s fanti zadnje dni priprav pred tekmo s Srbijo preživel ob piljenju taktičnih postavitev in prekinitvam. 

Preden se vse začne ‒ še ena gasilska.
Preden se vse začne ‒ še ena gasilska. FOTO: Ervin Čurlič
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.