Drugi športi

VIDEO: Šarapova bo potrebovala še eno vabilo, Mladenovićeva v finale Stuttgarta, poraz Srebotnikove

Stuttgart, 30. 04. 2017 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če bo želela nastopiti na OP Francije, bo Rusija Marija Šarapova po porazu v polfinalu teniškega turnirja WTA v Stuttgartu potrebovala posebno povabilo. Rusinji je na njenem prvem turnirju po prestani kazni zaradi dopniškega prekrška spodledelo, od nje je bila boljša Francozinja Kristina Mladenović.

V finalu teniškega turnirja WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 776.000 dolarjev se bosta pomerili Francozinja Kristina Mladenović in Nemka Laura Siegemund. Mladenovićeva je v polfinalu ugnala povratnico po dopinškem prekršku Rusinjo Marijo Šarapovo s 3:6, 7:5 in 6:4, medtem ko je bila Siegmundova boljša od Romunke Simone Halep s 6:4 in 7:5. Šarapova, ki je "odsedela" 15-mesečno prepoved zaradi zlorabe meldonija, je v Stuttgartu nastopila s posebnim povabilom prirediteljev in se morala posloviti v polfinalu, kjer je priznala premoč Mladenovićevi. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa je bila sicer deležna številnih kritik soigralk, tudi s strani Mladenovićeve, saj so ji prireditelji šli na roko s posebnim povabilom, kljub temu pa se je prebila med najboljše štiri.

Šarapova pravi, da bi pred turnirjem z veseljem podpisala uvrstitev v polfinale.
Šarapova pravi, da bi pred turnirjem z veseljem podpisala uvrstitev v polfinale. FOTO: AP

"Nisem jezna, vesela sem, da sem dobila priložnost, bila v vodstvu v drugem nizu, a nato sem popustila, dovolila tekmici pobudo, kar je bilo dovolj za njeno zmago. Če bi na začetku tedna vedela, da bom prišla tako daleč, bi bila vesela že takrat," je ob povratku in slovesu v polfinalu dejala Šarapova. Rusinja zdaj čaka do 16. maja, če bo posebno povabilo dobila tudi za odprto prvenstvo Francije v Roland Garrosu.

Katarina Srebotnik je skupaj z Američanko Abigail Spears izgubila v finalu. Prvi nosilki turnirja dvojic sta morali priznati premoč tretjepostavljenima Američanki Raquel Atawo in Latvijki Jeleni Ostapenko, ki sta slavili s 6:4 in 6:4. Zmagovalki sta za zmago dobili 33.482 evrov, poraženki pa 17.885 evrov.

Izida, polfinale:

Kristina Mladenović (Fra) ‒ Marija Šarapova (Rus) 3:6, 7:5, 6:4;
Laura Siegemund (Nem) ‒ Simona Halep (Rom/4) 6:4, 7:5;

Finale:

Raquel Atawo/Jelena Ostapenko (ZDA/Lat/3) ‒ Katarina Srebotnik/Abigail Spears (Slo/ZDA/1) 6:4, 6:4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.