Drugi športi

VIDEO: Murray za rojstni dan zmagal v Rimu, Serena Williams četrtič najboljša

Rim, 15. 05. 2016 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/Ž.L.
Komentarji
5

Britanski teniški igralec Andy Murray si je sam na najlepši način čestital za 29. rojstni dan. V finalu mastersa ATP v Rimu je s 6:3 in 6:3 premagal prvega igralca sveta in branilca naslova Srba Novaka Đokovića.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Serena Williams (ZDA/1) - Madison Keys (ZDA)
    01:50
    Vrhunci dvoboja Serena Williams (ZDA/1) - Madison Keys (ZDA)
  • Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Andy Murray
    01:32
    Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Andy Murray

Andy Murray, ki je imel v Italiji na mastersu status drugega nosilca, se je z uspehom nad prvim nosilcem Novakom Đokovićem, tudi učinkovito maščeval Srbu za poraz na podobnem tekmovanju prejšnji teden v Madridu. Za današnjo zmago je Murray potreboval uro in pol.

"Ni lahko po dveh zaporednih obračunih s tremi nizi priti v finale in se srečati z Andyjem. Enostavno nisem bil dovolj svež, da bi lahko razmišljal o zmagi. Igral je bolje od mene, zmago si je povsem zaslužil. O tem ni nobenega dvoma in to je to," je po porazu dejal Đoković, ki je v prejšnjih 31 dvobojih z Murrayjem izgubil le devetkrat. Za Škota je to šele tretji osvojeni turnir na peščeni podlagi, lani je zmagal v Münchnu in Madridu, uspeh pa je prišel ob najboljšem možnem času, dva tedna pred odprtim prvenstvom Francije v Parizu.

Andy Murray bo z dobro popotnico odpotoval na drugi Grand Slam sezone.
Andy Murray bo z dobro popotnico odpotoval na drugi Grand Slam sezone. FOTO: AP
"Težko je igrati tekmo pozno v noč, nato pa se že čez nekaj ur vrniti na igrišče. Novak je bil v težkem položaju, boril se je, a je bilo premalo. Zadnje tedne, mesece in leta igra glavno vlogo, zdaj sem mu jo za trenutek odvzel. A to ni nobena napoved za pariški turnir, tam bo šlo vse od začetka. Vsekakor pa je lepo osvojiti turnir, posebej na pesku, ki ni moja najboljša podlaga," je dejal Murray.

Srb je kljub nekoliko slabši igri imel svoje priložnosti, predvsem v drugem nizu. V prvem prvi igralec sveta kljub le 48-odstotnemu servisu Murrayja ni imel niti ene priložnosti za odvzem servisa, v drugem nizu pa je zapravil tri take priložnosti, preden mu je tekmec v peti igri odvzel začetni udarec, kar je zadostovalo za zmago, prvo v medsebojnih dvobojih od lanskega finala turnirja v Montrealu. Škot, ki je zmagal na 12. turnirju serije masters in 36. nasploh, Srba pred Rimom še nikoli ni premagal na pesku, izgubil je vseh pet obračunov. Đoković je zamudil priložnost, da osvoji svoj 30. turnir serije masters in petega v Rimu, prav tako pa je prestavil rekordni dosežek, če bi tokrat zmagal, bi namreč postal prvi igralec, ki je z nagradami na turnirjih zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev.

Serena Williams ostaja nesporna kraljica ženskega tenisa.
Serena Williams ostaja nesporna kraljica ženskega tenisa. FOTO: Reuters

Willamsovi ženski turnir
Madison Keys, 24. igralka sveta, ki je doslej zmagala le na turnirju v Eastburnu leta 2014, je v prvem nizu z "breakom" povedla s 3:1, a Serena Williams je vrnila udarec, v podaljšani igri zmagala, v drugem nizu pa hitro prevzela nadzor nad dvobojem in prišla do svoje prve turnirske zmage v letu 2016. Osvojila je 9000 točk WTA in 432.100 evrov. "Bil je že čas, da letos kaj osvojim. Še posebno sem zadovoljna, ker mi je to uspelo na pesku. Zdaj bom lahko bolj samozavestno odšla v Pariz, kjer si po lanski odsotnosti želim spet zmagati. Madison je bila odlična tekmica, nasploh menim, da je odlična igralka, ki ima potencial, da postane prva igralka sveta," je dejala Williamsova, Keysova pa ni delovala preveč razočarana: "Naredila sem preveč neizsiljenih napak. Očitno je bilo to posledica živčnosti, ko igraš proti Sereni, se ti vedno malo tresejo roke. Lepo je slišati, da ima šampionka, kot je Serena, pohvalne besede zate. To mi bo dalo dodatno motivacijo za trening."

Dvoboj Williamsove in Keysove je bil prvi ameriški finale na peščenih igriščih po letu 2002 in pariškem odprtem prvenstvu Francije, v katerem je Sera Williams premagala svojo sestro Venus.

Izid,
Rim, masters ATP in WTA:
Serena Williams (ZDA/1)
- Madison Keys (ZDA) 7:6 (5), 6:3.
Andy Murray (VBr/2) - Novak Đoković (Srb/1) 6:3, 6:3.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ChelseaFC :)
16. 05. 2016 09.19
+0
dejstvo je, da djokovič že proti nishikoriju ni igral 100%. Vseeno čestitke Murrrayu za zmago, kapo dol :)
KOPITES
15. 05. 2016 20.41
+10
Nole je meu prevec dela z Nadalom in Nisikorijom da bi se lahko kosal se z odlicnom Murrayom
TheMatrix1
15. 05. 2016 20.04
+6
Škoda. Wooow je Murray imel težko skupino
kampasutra
15. 05. 2016 20.14
+7
eh, sej mu je jasn, tko kot vsem ostalim, da je ta ymaga kilava, zato je tut ni slavil tko kot bi jo, če bi nole bil 100%
TheMatrix1
15. 05. 2016 21.36
+7
Js sem vedu da bo Murray zmagal. Ker nole ni stroj je tudi človek kot mi :) vidi se da je tudi že zmatran..mučil se je z beluccijem pa nadalom in nisikorijem. Upam da se bo zdej pripravo za Roland Garros.