VIDEO: Smrtna nesreča na dirkališču v Macau, Britanec Hegarty že 16. žrtev zloglasne preizkušnje

Na veliki nagradi Macaa v motociklizmu se je smrtno ponesrečil 31-letni Britanec Daniel Hegarty, ki je grdo padel v šestem ovinku Fisherman's Courve in v rešilcu na poti v bolnišnico podlegel poškodbam, poročajo agencije.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ozko mestno dirkališče v Macau velja za posebej nevarno, prav zaradi izziva pa je izredno priljubljeno pri številnih dirkačih. Natančnih podatkov o razlogih za nesrečo Daniela Hegartyja še ni. Sama dirka pa se je končala z negodovanjem udeležencev, saj so prireditelji kljub hudi nesreči pozvali najboljše na podelitev. Hegarty je bil poklicni dirkač 14 let, nazadnje pa je nastopal prav na najbolj tveganih dirkah po mestih, kot je to v Macau. Kljub številnim padcem in poškodbam se je vselej vedno znova vračal na dirke.

Velja dodati, da se je pred petimi leti v istem ovinku v Macau smrtno ponesrečil Portugalec Luis Carreira, novembra 2005 je v Macau, kjer dirka poteka vse od leta 1954, umrl Francoz Bruno Bonhuil.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: