Drugi športi

VIDEO: Bogomir Gajser o Timovi sezoni: Res je noro, kaj se zdaj dogaja na dirkah

Makole, 29. 06. 2016 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./T.V./STA
Komentarji
11

Motokrosista Tima Gajserja po izjemnem prvem delu sezone v razredu MXGP čaka premor in krajše počitnice. Slovenski dirkač bo motor za teden dni postavil v garažo in se brezskrbno odpravil na morje, nato pa sledijo novi treningi in zaključek sezone.

Več videovsebin
  • Izjava Tima Gajserja
    01:19
    Izjava Tima Gajserja
  • Izjava Bogomira Gajserja
    03:30
    Izjava Bogomira Gajserja
  • Iz 24UR: Tim Gajser po prvem delu sezone
    02:19
    Iz 24UR: Tim Gajser po prvem delu sezone

Tim Gajser je pred enomesečnim poletnim premorom na dvorcu Štatenberg pri Makolah medijem predstavil podrobnosti o svojih nedavnih uspehih ter načrte za zadnji del sezone. Gajser se je pravkar vrnil iz Italije, kjer je na dvanajsti dirki sezone v svetovnem prvenstvu dosegel že sedmo zmago letos, njegov nedavni uspeh pa je v živo pospremilo več sto slovenskih navijačev, ki so za svojega ljubljenca navijali ob progi v Mantovi.

"Še sam navdušen nad svojimi uspehi in ne morem verjeti, kaj vse mi letos uspeva. Pričakoval sem tesnejše dvoboje. Na dirki v Italiji sva se odlično borila z domačinom Antonijem Cairolijem, nekajkrat je bilo res zelo blizu padca. Po dirki mi je celo poslal sporočilo", je dejal Gajser in dodal, da je škoda, da se je poškodoval Romain Febvre. Nihče si ne želi, tako Gajser, da bi se kdorkoli poškodoval in da bi na tak način lažje prišel do uspeha. Febvre je bil namreč do nedavnega Gajserjev največji tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka, po poškodbi izpred dveh tednov pa je moral zadnjo dirko celo izpustiti, zato si je Gajser privozil še več točkovne prednosti. Ta zdaj znaša že 92 točk, kar pomeni, da ima Gajser v seštevku prvenstva skoraj za dve celi dirki prednosti pred drugouvrščenim motokrosistom.

Na vprašanje, ali bo ob koncu sezone na račun prednosti tudi kaj taktiziral, je Gajser odgovoril, da mu morda ne bo treba na vseh dirkah voziti na polno in na vsak način zmagati, kajti normalno je, da ti vse proge ne ležijo. "Vendar pa ne razmišljam o tem, da bi katero od prihodnjih dirk izpustil. Sezono bom do konca odpeljal v celoti," je dejal Gajser.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: Damjan Žibert

Po prvih zelo uspešnih dirkah, je zabeležil nekaj padcev. Čeprav se je kljub temu še vedno uvrščal na zmagovalne stopničke, sta se po tem z očetom Bogomirjem podrobneje pogovorila in Gajser je znova prešel v zmagovalni ritem. "Mislim, da je bil marsikateri padec posledica neučakanosti. S Timom sva se pogovorila, kajti vse je v glavi in zato sem mu dal nekaj nasvetov, ki so se znova izkazali za točne, saj je na naslednjih dirkah ponovno vozil skoraj brez napak," je o taktiki povedal Bogomir.

Gajser je tudi dejal, da se bo oktobra najverjetneje udeležil dirke v superkrosu v ZDA. Gre za spektakel z milijonskim denarnim skladom, kjer navadno tekmujejo sami zvezdniki. Vendar se bo Gajser najprej osredotočil na sezono svetovnega prvenstva, kjer so z ekipo osredotočeni v pot proti naslovu svetovnega prvaka, ki je vse bliže. Do konca sezone je še šest dirk, večina poznavalcev in ljubiteljev motokrosa pa verjame, da je Gajser novi svetovni prvak v kategoriji MXGP. Naslednja dirka ga čaka konec julija na Češkem, za tem sledijo dirke v Belgiji, Švici in na Nizozemskem ter zaključek sezone z dvema dirkama v ZDA.

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik pa je s ponosom spregovoril o 19-letnem motokrosistu, ki je zaradi svojih uspehov in skromnosti idol vedno več mladih po celem svetu, ob tem pa izpostavil, da se je Gajser prvič predstavil na dirki svetovnega prvenstva že, ko je imel vsega štiri leta in je v Radizelu med obema vožnjama dirke svetovnega prvenstva s petdeset kubičnim motorjem preizkusil progo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

5TIG
30. 06. 2016 17.55
TIM CAAARRREEEEEEEEEEEE. GOOOOOOOOOOOOOOOOO
K4tatonia
30. 06. 2016 17.44
Respect! Samo tako dalje ;)
bandit1
30. 06. 2016 17.13
Kakšno DRŽAVNO priznanje (vsaj čestitke vrha države) pa mu pripada, saj kolikokrat je vihrala SLO zastava in igrala SLO himna "tujini" po osmosvojitvi, pri njemu Mazejevi, Prevcu, še ni v naši zgodovini.
MaunelNeuer
29. 06. 2016 21.55
+9
powerhigh
29. 06. 2016 20.58
+11
Čestitke Tim!!!
vrtnar_1
29. 06. 2016 20.56
+41
Itak je Tim car, neverjeten potencial na motorju a lahko bi rekli, da je mogoče njegov oče Bogomir še večji car. Dejstvo je, da je on "naredil" dirkača Tima, da se je vse življenje žrtvoval za to kar danes gledamo ob Timovih vožnjah in da je konc koncev fotr vse postavil na kocko, od financ do tega, da se je praktično vsa družina prilagodila, da ima Slovenija najboljšega dirkača v MXGP-ju. Zato obema enake čestitke ob sinovih uspehih.
Aquanaut
30. 06. 2016 14.10
+1
Tako kot praviš, čestitke obema. Ampak, ob tem komentarju proti, mi ni jasno.
Aquanaut
30. 06. 2016 14.10
+0
davis
29. 06. 2016 19.51
+19
SAMO STOJ IN GLEJ. respect!!!!!
McGuinness
29. 06. 2016 19.15
+17
Zaslužen počitek Tim, potem pa gasa naprej!! :)
specialnih10
29. 06. 2016 18.48
+33
Samo gas naprej Tim. Ti si enostavno fenomen. Ponos vseh nas!!!!