Drugi športi

VIDEO: Triatlonka Mateja Šimic do novega vrhunskega rezultata

Ciudad de Mexico, 16. 06. 2014 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kvalifikacijsko obdobje za OI Rio 2016 se še ni dobro začelo, pa smo že priča vrhunskim rezultatom Mateje Šimic. Tokrat je razveselila z izjemno predstavo in 3. mestom na tekmi svetovnega pokala v Huatulcu v Mehiki, kjer je že v preteklosti pokazala, da ji ekstreme razmere zelo ustrezajo.

Tudi tokrat so se tekmovalke spopadle z visoko temperaturo (33 °C) in vlažnostjo, ki sta bili samo pika na i kolesarski progi. Ta slovi kot zelo selektivna, saj morajo tekmovalci kar šestkrat v strm (13-14 %) klanec, ki pomembno vpliva tudi na tekaški del. Že takoj po štartu je za Matejo Šimic sledil šok, saj so se ji ob skoku v vodo snela očala. A to je očitno ni zmedlo, saj je ujela priključek vodilni skupini in plavalni del zaključila v sredini glavnine. Dve tekmovalki (Takahashi in Rivas) sta ušli že na plavalnem delu in ker sta obe izjemni kolesarki, sta to prednost zadržali tudi na kolesarskem delu. Ljubljančanka je vozila odlično in se brez težav spopadala s številnimi klanci.

Mateja Šimic
Mateja Šimic FOTO: triathlon.org

Po kolesarskem delu je bil zaostanek glavnine – v katerem je bila tudi slovenska tekmovalka – kar 80 sekund, kar je bila za 10 km teka kar velika prednost. A priča smo bili neverjetnemu teku Slovenke, ki je na koncu zaostala samo Japonko Uedo in domačinko Rivas ter osvojila že tretje stopničke na tekmah ITU svetovnega pokala. Ta rezultat je odlična popotnica za naslednjo preizkušnjo, saj jo v Kitzbühlu že ta vikend čaka Evropsko prvenstvo. "To je moja najljubša tekma. Uživala sem v čudovitem okolju in fantastični atmosferi, saj gledalci spodbujajo tekmovalce na vsakem koraku. Zaradi velike vročine pogoji niso bili idealni, proga pa je bila zelo dobra. Plavanja sicer nisem izvedla optimalno, vendar sem z odličnim kolesarskim in tekaškim delom prišla do dobrega rezultata," je povedala Mateja Šimic.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
16. 06. 2014 21.12
-1
murate
16. 06. 2014 21.19
-1
pa sploh ni Ljubljančanka ampak je iz Medvod
MavritoGazarinni
16. 06. 2014 19.51
+2
bravo,bravo,bravo!!!! čestitke!!!!!!