Drugi športi

Vinčić ne gre nikamor, Poljska bo še naprej njegov drugi dom

Radom, 06. 04. 2018 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Slovenski odbojkarski reprezentant in član poljskega moštva Cerrad Czarni Radom Dejan Vinčić bo še vsaj prihodnji dve sezoni navduševal v dresu poljskega kluba. 31-letni Velenjčan ob ponujenem s strani kluba, ni dolgo razmišljal o podaljšanju.

"Organiziran klub, fanatični navijači, ena najmočnejših lig. To so glavni razlogi, da sem hitro privolil v podaljšanje sodelovanja s klubom," je za 24ur.com povedal Dejan Vinčić, član poljskega moštva Cerrad Czarni Radom, ki nastopa v elitni PlusLigi. Priljubljeni Vinko je imel sicer na začetku letošnje sezone kar nekaj težav, zaradi poškodbe se je hitro vrnil v domovino, opravil v Sloveniji rehabilitacijo, na igrišče pa se je vrnil zelo dobro pripravljen. Njegov doprinos je za moštvo očitno izjemnega pomena. Odkar igra, klub iz 'črnega mesta' niza zelo dobre rezultate, zmage, pogosto namuči najmočnejše in najbogatejše klube v ligi.

Dejan Vinčić
Dejan Vinčić FOTO: Aljoša Kravanja

"Vse je tako, kot si lahko le želim. Res, da je Poljska po eni strani daleč od Slovenije, a nisem tako daleč stran od Varšave, od letališča, od koder imajo redno linijo za Ljubljano. Tu se počutim dobro, v prihodnje naj bi imeli še bolj kakovostno zasedbo, kar pomeni, da bi lahko v prihodnje napadali še vidnejši položaj na lestvici," je dodal Vinčić, ki je pri 31-letnih, podaljšal sodelovanje sklubom še za 2 sezoni. Vsekakor spodbudna informacija tudi za slovenskega selektorja Slobodana Kovaća, ki pripravlja vse potrebno za naslednjo reprezentančno akcijo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
06. 04. 2018 15.26
Bravo, Vinko. Samo da ne bo poškodb.