Drugi športi

VIDEO: Mayweatherjev ljubljenec zavladal ringu in v tretji rundi ubranil naslov, večer v znamenju nokavtov

Stratford, 20. 05. 2017 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./N.A.
Komentarji
2

Američan Gervonta Davis je v tretji rundi premagal domačina Liama Walsha in prvič ubranil naslov svetovnega prvaka IBF v superperesni kategoriji, s tem pa ohranil svoj niz neporaženosti. V kotu ga je spodbujal tudi Floyd Mayweather, ki na svojega varovanca polaga velike upe.

Otroštvo Gervonte Davisa je bilo nadvse težko, ob zasvojenih starših je moral dostikrat iskati hrano tudi po smetnjakih vse dokler ni pristal pri nadomestni družini, ko se je spopadal z izgubo prijateljev, ki so življenje izgubili v obračunih med tolpami. Pod svoje okrilje ga je tako prevzel Floyd 'Money' Mayweather, ki verjame, da je mladenič iz Baltimora prihodnost tega športa. »Je kot moj sin. Rad ga imam, saj sva prestala že veliko v zelo kratkem času. Sprejel je nekaj odločitev s katerimi se nisem vedno strinjal,« je povedal Mayweather, ki je že na uvodni konferenci pred dvobojem poskrbel za vroče ozračje. Prav to je bil še dodaten motiv za njegovega nasprotnika Liama Walsha, sicer nadvse priljubljenega angleškega boksarja, ki tako kot Davis v svoji profesionalni karieri pred tem še ni izgubil obračuna.

Davis je na prvi obračun izven meja Amerike pripotoval z veliko samozavestjo v ring pa vstopil v velikem 'pompu'. Kljub temu je prva runda pripadla Walshu, ki se je skupaj z brati nekoliko pošalil na račun slovitega in razvpitega Mayweatherja. V nadaljevanju se je izkazal tudi Davis, tako je druga runda pripadla mlademu Američanu. V tretji rundi pa je Davis z močnim udarcem zaključil obračun, po nokdavnu Walsha je sodnik prekinil dvoboj s čimer je ameriški borec ubranil naslov v super peresni kategoriji po verziji IBF. Ob  tem se je oddahnil tudi Mayweather, ki goji velike upe za svojega varovanca. Tako je bilo mogoče ujeti, da bi se Davis v eni izmed prihodnjih borb pomeril celo s kraljem super peresno lahke kategorije Vasylem Lomačenkom

Gervonta Davis vs Liam Walsh
Gervonta Davis vs Liam Walsh FOTO:

Niz nokavtov navdušil gledalce

Uvodni obračun večera je pripadel Marcu McCulloughu in Ryanu Walshu, bratu enega izmed glavnih akterjev večera Liama Walsha. Pas za naslov britanskega prvaka v peresno lahki kategoriji po verziji BBBOFC je po zanimivem obračunu ostal v družini Walsh, ki je z zmago dobro pričela večer. 

V drugem večernem obračunu sta se za naslov prvaka v južnem delu v velterski lahki kategoriji udarila Aaron Morgan in Joe Pigford, v dvoboju številnih udarcev pa je na koncu z nokavtom slavil slednji. 

Tretji obračun večera je napovedoval borbo v težki kategoriji med obetavnim Danielom Duboisom in Davom Howom, vendar pa je mladi zvezdnik težke kategorije hitro dokazal premoč v ringu in z nokavtom slavil nad Howom. 

V četrtem obračunu s številnimi nokdavni smo spremljali borbo med Chrisom Hobbsom in Anthonyjem Yardom za naslov v lažji kategoriji po verziji BBBOFC. Yard, ki je v boksarskih krogih znan po vzdevku 'pošast' je bil premočan nasprotnik za Hobbsa, čigar trener je zaradi nemoči borca moral dvoboj prekiniti. Naslov je tako pripadel Yardu.

Spored borb:

Borba za naslov britanskega prvaka v peresno lahki kategoriji po verziji BBBOFC (57.15 kg):
Marco McCullough (VB) vs. Ryan Walsh (VB): zmaga po nokavtu

Borba za naslov prvaka v južnem delu v velterski lahki kategoriji po verziji BBBOFC (69.85 kg):
Aaron Morgan (VB) vs. Joe Pigford (VB): zmaga po nokavtu

Borba v težki kategoriji (90.72 kg):
Dave Howe (VB) vs. Daniel Dubois (VB): zmaga po nokavtu

Borba za naslov v lažji težki kategoriji po verziji BBBOFC (79.38 kg):
Chris Hobbs (VB) vs. Anthony Yarde (VB): zmaga po nokavtu

Borba za naslov v super peresni kategoriji po verziji IBF (58.97 kg):
Gervonta Davis (USA) vs. Liam Walsh (VB): zmaga v tretji rundi po nokavtu

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheSmartHead
20. 05. 2017 21.35
+1
Noben izmed njiju še ni zmagal kakega dostojnega nasprotnika, tako da ne vem o kakem spektaklu govorite. Sicer pa se pri teh mišjih kategorijah splača gledat le Lomachenka, to pa je tudi to.
canelo
21. 05. 2017 10.02
+4
Torej po tvoje se splača gledat samo Lomachenka? Kot da bi pri fuzbalu rekel, da se splača gledati samo Real pa Barco. Sploh pa je MUŠJA kategorija ne mišja (ha ha ha). V lažjih kategorija so še Guillermo Rigondeaux (FENOMENALEN BOREC), Robert Easter Jr., Mikey Garcia, Jorge Linares...ja LOMACHENKO je fenomenalen, kar pa ne pomeni, da se samo njega splača gledat, boks kot šort je fenomenalen.