Drugi športi

VIDEO: Bellew po hitrem postopku opravil s Floresom, nato skočil iz ringa in želel napasti Davida Haya

Liverpool, 15. 10. 2016 22.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.L./J.K.
Komentarji
0

Večer v liverpoolski Echo Areni je bil rezerviran za ljubitelje jeklenih pesti in silovitih udarcev. Za naslov svetovnega prvaka sta se v kruzerski kategoriji pomerila domačin Tony Bellew in njegov izzivalec iz Združenih držav Amerike BJ Flores, ki je klonil po vsega treh rundah in kar štirih nokdavnih.

Ga vidite (Haya, op. a.)? Britansko občinstvo ima za norca vse odkar se je začel njegov patetičen povratek. Zadnja tipa, s katerima si se boril, delata na vratih nočnih klubov ali pa nosita smeti. Se vidiš? Tudi tebe bom razbil. Tebe in tvojo patetično pričesko bom uspaval. Sem neusmiljen, ko enkrat začnem. BJ Flores je stara šola, spoštovan borec in poskuša uresničiti otroške sanje. A potolkel sem ga. Lahko bi bil neusmiljen, ne kličejo me zaman Bombnik. A to, da pridem domov k ženi in otrokom, je vse, kar je pomembno. Tony Bellew po zmagi za Sky Sports

Branilec naslova po verziji WBC v kruzerski kategoriji Tony Bellew je v domači Echo Areni v ring prišel s posebno majico, s katero se je spomnil na tragično preminulega boksarskega kolega Mika Towella. Po tem, ko so v dvorani zborno odigrali obe himni, je Američan BJ Flores poskusil s podjetnim začetkom zmesti Liverpoolčana. Flores je poskusil z nekaj nadramenskimi udarci z desnico, ki pa niso zadeli cilja. Bellew je bil poskočen, toda prednji direkti Američana so ga prisilili v defenzivo. Bellew razen udarca v telo Floresa ni preveč prepričal in najbrž po točkah izgubil prvo rundo. A druga se je začela silovito, Bellew je tudi po zaslugi udarca v mednožje Floresa spravil na tla in v nadaljevanju runde je nekaj silovitih nadramenskih udarcev jeznega nasprotnika zadelo tudi Britanca. A po krošeju v glavo je bil Flores spet v "nokdavnu" in se ob zvoncu še pravočasno pobral ter ušel hitremu koncu borbe. Toda v tretje ni šlo rado, po še enem "nokdavnu", tokrat z levim krošejem, je sodnik borbo prekinil. Namesto slavja pa se je Bellew takoj lotil zvezdnika Davida Haya, ki je sedel ob ringu in celo skočil proti njemu, a so se zadeve hitro umirile.

V prvi borbi večera sta se pred razgretim občinstvom v Liverpoolu pomerila Britanec Sean Dodd in Belgijec Francesco Patera. Šlo je za obračun za naslov mednarodnega prvaka po verziji WBC v lahki kategoriji. Ker po desetih rundah nismo dobili zmagovalca, so morali o zmagovalci in posledično prvaku odločati sodniki. Po deljeni sodniški odločitvi pa je pas ostal v rokah Dodda, ki je tako dosegel še 12. zmago v karieri, v kateri je bil še dvakrat poražen in enkrat borbo remiziral. Belgijec na drugi strani je doživel drugi poraz v karieri, v kateri ima še 16. zmag. V drugi borbi večera sta se za naslov britanskega prvaka v bantamski kategoriji pomerila branilec naslova Ryan Burnett in domačin Ryan Farrag. Po dvanajstih rundah vrhunskega boksa nismo dobili zmagovalca, zato so o njem bili primorani odločiti sodniki. Ti so soglasno za zmagovalca razglasili Burnetta, ki je tako zadržal šampionski pas. To je bila zanj tudi 15. zmaga v karieri, v kateri je še neporažen. Na drugi strani je Farrag doživel še tretji poraz v karieri, v kateri ima še 16 zmag. V tretji borbi pa smo videli tudi prvi nokavt. Za naslov srebrnega prvaka po verziji WBC sta se v lahki kategoriji pomerila Luke Campbell in Derry Mathews. Zmage z nokavtom v četrti rundi pa se je veselil branilec naslova Campbell, ki je tako v svoji 16. profesionalni borbi še 15. zmagal. Na drugi strani je Mathews doživel še 11. poraz v karieri, v kateri ima kar 38 zmag in še dva neodločena izida.

Spored borb:
Borba za naslov mednarodnega prvaka po verziji WBC v lahki kategoriji:
Sean Dodd (VB) vs. Francesco Patera (BEL): slavil po deljeni sodniški odločitvi (95-96, 96-94, 96-94)

Borba za naslov britanskega prvaka po verziji BBOFC v bantamski kategoriji:
Ryan Burnett (VB) vs. Ryan Farrag (VB): slavil po soglasni sodniški odločitvi (118-111, 117-111, 118-110)

Borba za naslov srebrnega prvaka po verziji WBC v lahki kategoriji:
Luke Campbell (VB) vs. Derry Mathews (VB): zmaga z nokavtom v četrti rundi

Borba za naslov svetovnega prvaka po verziji WBC v kruzerski kategoriji:
Tony Bellew (VB) vs. BJ Flores (USA)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.