Drugi športi

VIDEO: Rigondeaux z levico 'uničil' čeljust Dickensu in v dveh rundah ubranil naslov prvaka

Cardiff, 16. 07. 2016 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ledena dvorana v Cardiffu je bila rezervirana za boksarske obračune. V osrednji borbi večera sta se za naslov svetovnega prvaka po verziji WBA v super bantamski kategoriji pomerila Guillermo Rigondeaux in James Dickens. Zmage se je v drugi rundi veselil Rigondeaux, saj Dickens zaradi poškodbe čeljusti borbe ni moral nadaljevati in so njegovi trenerji borbo predali.

V osrednji borbi večera sta se za naslov svetovnega prvaka po verziji WBA v super bantamski kategoriji pomerila Kubanec Guillermo Rigondeaux in Britanec James Dickens. Zmage se je po vsega dveh rundah veselil 35-letni Kubanec, ki je ob koncu druge runde s silovitim udarcem z levico tako močno zadel nasprotnika, da mu je pri tem huje poškodoval čeljust in Dickensovi trenerji so borbo predali. Seveda je bilo zdravje njihovega borca na prvem mestu. Rigondeaux je s 17. zmago v profesionalni karieri tako uspešno ubranil naslov prvaka po verziji WBA v super bantamski kategoriji. Dickens pa je seveda razočaran zapustil ring, saj je doživel šele drugi poraz v karieri, a ta je zagotvo še toliko bolj bolel, saj ni uspel prikazati vsega svojega boksarskega znanja.

V prvi borbi večera sta se v Cardiffu v ring stopila Britanec Tommy Langford in Finec Timo Laine. Zmage se je po sedmih rundah veselil Langford, ki je Finca napadel s serijo silovitih udarcev in to stopnjeval skozi celotno borbo in na koncu je bil sodnik primoran dvoboj prekiniti in za zmagovalca razglasiti Langforda. Ta je ubranil naslov medcelinskega prvaka po verziji WBO v srednji kategoriji. Britanec je tako dosegel še 17. zmago v svoji profesionalni karieri, v kateri še nima poraza. Na drugi strani je Finec doživel še sedmi poraz v karieri, v kateri ima še 15. zmag.

V drugi borbi večera sta se za naslov svetovnega prvaka po verziji WBO v lahki kategoriji pomerila Britanec Terry Flanagan in Južnoafričan Mzonke Fana. Ker po 12-ih rundah ni nobeden iz med boksarjev končal na tleh, so o zmagovalcu odločali sodniki. Zmage se je na koncu po soglasni sodniški odločitvi veselil Flanagan, ki je tako uspešno ubranil naslov prvaka. To je bila zanj že 31. zmaga v karieri, v kateri je še vedno neporažen. Na drugi strani je Fana doživel še 10. poraz v svoji karieri, v kateri ima še 38 zmag.

Spored borb:
Za naslov medcelinskega prvaka po verziji WBO v srednji kategoriji:
Tommy Langford (VB) vs. Timo Laine (FIN); po tehničnem nokavtu v sedmi rundi

Za naslov svetovnega prvaka po verziji WBO v lahki kategoriji:
Terry Flanagan (VB) vs. Mzonke Fana (JAR): po soglasni sodniški odločitvi (120-106, 120-106, 120-106)

Za naslov svetovnega prvaka prvaka po verziji WBA v super bantamski kategoriji:
Guillermo Rigondeaux (KUB) vs. James Dickens (VB): Dickens je zaradi poškodbe čeljusti borbo v drugi rundi predal

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
16. 07. 2016 21.41
+3
kdo bo gledu tu če je na sporedi boj za prvaka po WBC teški kategoriji :)