Drugi športi

FOTO in VIDEO: Petje v Zagrebu osvojil drugi naslov v lahki kategoriji K-1

Zagreb, 17. 12. 2016 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Slovenski borec Samo Petje je v prvi borbi večera na FFC 27 v zagrebški Areni osvojil šampionski pas v lahki kategoriji K-1, za katerega se je pomeril s starim armenskim znancem Tigranom Movsisjanom. Mladen Brestovac je v težki kategoriji premagal Daniela Lentieja, veliko zanimivih borb pa je bilo na sporedu tudi po pravilih MMA.

Posnetek spektakla iz Arene Zagreb si lahko ogledate na VOYO skupaj s strokovnimi komentarji naših sodelavcev Mirana Fabjana, Mirka Vorkapića in Primoža Vrbinca.

V soboto zvečer se je v zagrebški Areni odvil večer zmagovalcev, dogodek, kjer je v enajstih borbah devet zmagovalcev dvignilo šampionski pas. Na FFC (Final Fight Championship) 27 se je najboljši slovenski borec po pravilih K-1 Samo Petje boril za naslov prvaka v kickboksu. Že prva borba večera je bila za slovenske ljubitelje borilnih športov najbolj zanimiva, saj je Petje prav na uvodnem dvoboju poskušal še drugič v karieri postati prvak lahke kategorije po pravilih K-1. Njegov nasprotnik je bil Armenec Tigran Movsisjan, s katerim se je v preteklosti enkrat že srečal in ga tudi premagal. Petje je nanizal nekaj dobrih udarcev v prvi rundi, a je njegov armenski nasprotnik odgovoril po dveh opozorilih sodnika Petjetu. Ko se je že zdelo, da bo Movsisjan po točkah dobil rundo, pa ga je Petje zadel z levo nogo in spravil v težave, Armenca pa je rešil zvonec. Petje ga je v drugi rundi prebil z močnim levim direktom in ga spravil na vrvi tudi z nekaj silovitimi udarci z "letečim kolenom". A Movsisjan se je rešil in uspel rundo pripeljati do konca, toda Petje je, morda že malce preuranjeno, slavil zmago in pozdravljal navijače. Movsisjan je dve minuti pred iztekom zadnje runde dodobra pretresel Petjeta z desnim krošejem, a se je Belokranjec pobral. Vseeno je prejel tudi kroše s strani nasprotnika in vse je ostalo v rokah sodnikov, ki so bili tesno, a dovolj na strani slovenskega šampiona.

"Težek dvoboj. Vedel sem, da bo težko, a sem se dobro pripravil," je v našem studiu po dvoboju dejal Petje. "Imel sem res motiviranega nasprotnika. Res je čvrst, moram priznati. Tudi pred borbo sem vedel, da je zelo čvrst. To me ni presenetilo, že ob prvem udarcu, ki sem ga naredil, je bilo tako, kot da bi udaril v zid. V nobenem trenutku pa nisem bil v nobeni nevarnosti. Bil sem vrhunsko pripravljen, tudi v primeru, da bi naju čakala dodatna runda. Njega je malce že začelo zmanjkovati, v tretji rundi pa sem se morda malce preveč sprostil. Ob koncu druge runde sem imel dvoboj že v svojih rokah, to me je malce poneslo. Nov dvoboj z Movsisjanom? Pripravljen sem, jaz ne bežim od nikogar. Če so zainteresirani in če to načrtujejo, bom še enkrat pokazal, da sem boljši borec."

Petje si je na sredini ringa spet nadel šampionski pas.
Petje si je na sredini ringa spet nadel šampionski pas. FOTO: Miro Majcen

Ivan Bilić je v precej neizenačeni borbi za naslov v velterski kategoriji opravil z Giorgijem Bazanovom. Ta je končal na tleh že v prvi rundi, ko ga je pokosil nesrečen udarec v mednožje, a bil tudi v nadaljevanju nedorasel tekmec borcu iz Pulja, ki ga je pretresel z nekaj silovitimi udarci po celem telesu. Banjalučan Denis Marjanović je v naslednjem dvoboju za naslov v srednji kategoriji "lomil" Avstrijca Reneja Wimmerja od druge runde naprej, oba borca sta dvoboj zaključila okrvavljena in s številnimi podplutbami, a je bil zmagovalec v očeh sodnikov nesporen ‒ Marjanović. Domači navijači so na svoj račun prišli v četrti borbi večera, v kateri je Andy Vrtačić presenetil favoriziranega Nizozemca Clyda Brunswijka, s katerim se je že kar malce poigraval in ga povsem zasenčil za zmago po sodniški odločitvi. Pravi spektakel se je obetal v težki kategoriji: zagrebška Arena se je zavila v molk, ko sta se začela boriti Mladen Brestovac in Francoz Daniel Lentie. Brestovac je bil bolj aktiven v prvi rundi, podelil je tudi nekaj močnih udarcev, a je bil njegov temnopolti nasprotnik večini suvereno kos. V drugi rundi je začel Francoz padati po tleh in nekako umiril obračun, v katerem ni pokazal veliko. A nato je dobri dve minuti pred iztekom tretje runde Lentie zadel z desnim direktom in razjezil Brestovca, ki ga je zadel v glavo z levo nogo. Obračun se je nato predvsem po zaslugi Francoza povsem izrodil in ni več ponudil s kakšnim presežkom. Tudi peti dvoboj so odločili sodniki, ki so pričakovano odločili v korist Brestovcu.

Filip Pejić je v prvi MMA-borbi večera ugnal Jamesa Bruma in se veselil naslova v peresni kategoriji. Manj kot tri minute je trajala druga borba, v kateri sta se pomerila Luka Jelčić in Danilo Belluardo. Domačin je Italijana spravil na tla in sodnik je po nekaj udarcih v glavo dvoboj prekinil. Tehnični nokavt pa je prinesel poraz domačinu Ivici Truščku, ki ga je Roberto Soldić z močnim udarcem hitro spravil v težave, nato pa je sodnik bobrbo še pravočasno ustavil. David Mitchell je dvoboj z Andyjem Manzolo pričakovano spremenil v obračun na parterju, ki se je po nekaj lepih prijemih končal s "tapoutom" Manzole. Američan Jeremy Kimball in domači favorit Maro Perak nista navdušila, v tretji rundi pa je Kimball po uspešnem udarcu z nogo Dalmatinca spravil na tla in s serijo udarcev v glavo izsilil tehnični nokavt za naslov v poletežki kategoriji, čeprav je bil večji del borbe v podrejenem položaju. Ena izmed poslastic večera je bil zadnji obračun med Srbom Darkom Stošićem in Nizozemcem Dionom Staringom. Stošić je nasprotnika že v prvi rundi "stresel" z nekaj silovitimi direkti, a je odgovoril tudi Staring. Borca sta med ogrevanjem na zagrebški spektakel izrekla tudi nekaj težkih besed, težki udarci pa so sprva padali le s strani Srba, ki je uspel Staringa tudi potisniti iz ringa. V prvi minuti druge runde je Staring prejel še en močen direkt, nato pa neuspešno poskušal zrušiti Stošića, vse skupaj se je obrnilo celo v korist Srba, ki je bil na pragu zmage. Po parterskem obračunu v zadnji rundi do sprememb ni prišlo in zmage se je prepričljivo veselil stari prvak Stošić.

Izidi borb, kickboks:
Samo Petje – Tigran Movsisjan (lahka kategorija)
Ivan Bilić – Giorgi Bazanov (velterska kategorija)
Denis Marjanović – Rene Wimmer (srednja kategorija)
Andy Vrtačić – Clyde Brunswijk (poltežka kategorija)
Mladen Brestovac – Daniel Lentie (težka kategorija)

MMA:
Filip Pejić – James Brum (peresna kategorija)
Luka Jelčić – Danilo Belluardo (lahka kategorija)
Ivica Trušček – Roberto Soldić (velterska kategorija)
David Mitchell – Andy Manzolo (srednja kategorija)
Maro Perak – Jeremy Kimball (poltežka kategorija)
Darko Stošić – Dion Staring (težka kategorija)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
18. 12. 2016 20.24
Samo ima veliko srečo , da se meni ne da več , ker bi mu sončna očala naredil brezplačno.
attack
18. 12. 2016 20.33
A si ti tudi na "vitaminih" kot so ti borci?
attack
18. 12. 2016 20.40
Kako boš pa tako velika očala naredil če ima človek povečane zenice ?Problem.
ARMEL
18. 12. 2016 15.42
Kljub nekim slabim kometiranjem od mene čestitke kako in kaj naj razmišljajo odgovorni v tej zvezi.
attack
18. 12. 2016 16.21
attack
18. 12. 2016 12.48
+2
Prašanje: podelil so 10 pasov:) Koliko borcev je v vsaki kategoriji, za te tako imenovane Svetovne prvake ??? In ko tako gledam tiste ispade po ringu in okoli ringa, imajo v tej organizaciji DOPING kontrolo?
attack
18. 12. 2016 12.49
+1
attack
18. 12. 2016 12.50
+1
koliko so dobili ti svetovni prvaki za osvojen pas?
U4
18. 12. 2016 12.26
Vsaka cast, pravi borec.
Barbarezo
18. 12. 2016 12.24
+1
Čestitke Samotu za naslov ! samo tako naprej !!
attack
18. 12. 2016 16.25
attack
18. 12. 2016 16.26
Koliko držav, borcev, rang lestvica? Honorar?
davis
18. 12. 2016 12.08
+3
Trda borba dober nasprotnik in ja druga runda je bila odločilna. Bravo Samo, Jurif in ekipa.
JanZiska
17. 12. 2016 22.41
+1
Samo je potreboval sodnike, po tistem ko ga je Meletis daj spat ko ljubeča mati svoje dete.
Kozorog123
17. 12. 2016 22.18
+9
kolk je tale Fabijan brihten... ko se je tepel ni bil tolk :D ... Še posebaj, ker ga je vsak kolikor toliko povprečen borec nokavtiral v prvi ali drugi rundi... in pravi, da ni maral kakšnih posebnih izdelanih udarcev... Sevede, če je pod njimi vedno obležal :D ... A res ni drugega komentatorja, kot njega?
Kozorog123
17. 12. 2016 21.17
+6
Kje so našli Biliću tega nasprotnika... Lepo nastavljeno... Namesto, da bi mu ponudili kakšnega spodobnega borca...Na borbi proti Nizozemcu ga bodo pa na urgenco peljal...
bububu123
17. 12. 2016 21.20
+4
Za celo glavo je bil večji :)... Pa 2 minuti ga ni udaril z roko... Samo brcal :)...
Kozorog123
17. 12. 2016 21.24
+5
20 cm manjši in 10 cm krajše roke in zadnji dan je vedel, da se bo boril... Ta je sam po 1000 eur v dvorano prišel... na takih sam score nabirajo...
acim
17. 12. 2016 21.12
-3
Samo bravo in srečno.Pozdrav od varnostnika.
bububu123
17. 12. 2016 20.59
+3
Bravo Petje. Druga runda bila odločilna... Na fc channelu je do 1 zjutraj v živo... pa brezplačno
hajs
17. 12. 2016 20.52
+4
Samo je zopet champ...bravo čestitke
123dddd
17. 12. 2016 20.26
+3
kak voyo glejte na FC programu
falco1
17. 12. 2016 20.10
+5
Kapo dol borcem nič ne rečem sam to je vse en lari fari kr neke kategorije ki si jih vsak mesec en kekec spomne pa nabere par budal da se za male denarje tepejo v ringu podobno kot s z Zavcem svetovni prvak pa ne vem kaj pol ga pa en črnec, ki je v ZDA neka tretja liga zlom k piškot.Ne vem to so same klobase maš kategorije do tok pa tok kil tak pa tak šport ne pa kr neki neke MMA PO lam pa DDw po kk nabijači če bi bilo to neki sigurno ne bi blo v Zagrebu še manj pa za 15 vstopnica to so vaške borbe.Predstavljajte is, da bi bilo v smučanju toliko kategorij in praktično na vsaki gori mel svojo kategorijo s svojimi pravili in pokali.
Kozorog123
17. 12. 2016 21.22
+5
V teh FFC, WFC - jih je itak 3/4 borb nastavljenih... Pol pa taki tekmovalci, ki so jim nastavljali borce dobi enga kvalitetnega nasprotnika in je avtomatsko zaključek njegove kariere...
?asjeza
17. 12. 2016 10.25
-15
petje je amater proti zavcu
LudiJoža
17. 12. 2016 11.31
+9
Bedarije govoris. Petje je pri svojih rosno mladih letih v svojem sportu dosegel vec kot zavec.... samo, da folk pri nas raje spremlja dolgocasen boks, kot k1
Baletka
17. 12. 2016 16.26
+3
petjetu za svoja leta kapo dol. amater proti zavcu? sploh nerazumm zakaj primerjamo borce iz različnih borilnih veščin.. to je pa res nesmisel.. kot zadnje čase skos aktualno mcgregor vs floyd.. zdj bomo primerjal pa vse po dolgem in počez? haha
falco1
17. 12. 2016 20.12
+5
MA KAKŠEN ZAVEC ne ga srat on je v boksu to kar je Martin Strel v plavanju kr neke kategorije po tem in onem pol ga pa en črnec neka tretja liga ameriška zlom kot piškot no me je...
bububu123
17. 12. 2016 21.01
+2
Čazjeza... To primerjaš isto kot če bi primerjal Prevca z Štuhecovo... Sneg je sneg... ring je ring. Vsaj po tvojem
Kozorog123
17. 12. 2016 21.29
-1
Box je olimpijski šport... kar pomeni, da je dosti bolj nadzorovan glede prepovedanih poživil, prehrane... Pri K1 lahko borec zadet pride v ring, pa ne bo kaznovan... Box je šport to so pa "ulični" boji...
attack
18. 12. 2016 16.24
kolbek460
17. 12. 2016 10.15
+5
Rojak, pokaži svojo železno voljo pest in znanje,Srečno ,,