Drugi športi

Vozlova po dodatni tekmi ob polfinale

Doha, 05. 12. 2014 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska plavalka Tjaša Vozel je s slovenskim rekordom na 100 m prsno 1:06,13 priplavala 16. mesto v kvalifikacijah, ker pa so tri tekmovalke dosegle isti čas, je morala Vozlova v izločilne boje in izpadla.

Slovenski plavalci so v četrtek na svetovnem prvenstvu v Dohi nizali osebne rekorde, tragična junakinja tabora pa je bila Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki si je s slovenskim rekordom na 100 m prsno 1:06,13 priplavala 16. mesto v kvalifikacijah, ker pa so tri tekmovalke dosegle isti čas, je morala Vozlova v izločilne boje in izpadla. Vozlova si je 16. mesto delila z Američanko Melanie Margalis in Kanadčanko Kierro Smith. V dodatnih kvalifikacijah za polfinale je bila z 1:05,65 najhitrejša Kanadčanka, Vozlova pa je z 1:06,36 dosegla drugi najboljši izid v karieri. "Z rezultatom sem zelo zadovoljna. Ko sem prvič pogledala na tablo, sem mislila, da ne bom prišla v polfinale, nato pa sem dobila še eno priložnost. Zame je to nova izkušnja in mislim, da je bil v tako imenovanem 'swim offu' ključnega pomena zadnji obrat, a v 25-metrskem bazenu ni prostora za napake. Žal mi je malo zmanjkalo za polfinale. Zdaj se bom skoncentrirala še na 200 m prsno," je po današnjih nastopih povedala Vozlova. Seveda ni skrivala kančka razočaranja, da je izgubila dodatni dvoboj na izpadanje, saj nihče ne tekmuje z namenom, da izgubi: "Normalno, da je bolj fino, če zmagaš."

Plavanje
Plavanje FOTO: Reuters

Naslednji slovenski nastop je prinesel naslednji državni rekord. Plavalec mariborskega Branika Martin Bau je 400 m prosto preplaval v 3:44,21 minute in lasten rekord z lanskega evropskega prvenstva v Herningu popravil za 1,22 sekunde ter zasedel 24. mesto. "Rezultat je super. Začel sem hitro, skušal sem čim bolje razporediti moči, kar mi je kar dobro uspelo, da pa ni bilo drugih 200 metrov še boljših, je verjetno kriva bolezen, ki sem jo prebolel novembra. A ne smem se pritoževati. Vidi se, da sem v formi, osebni rekord sem popravil za več kot sekundo in zelo sem vesel," je nekaj trenutkov po nastopu povedal Bau, ki je potreboval nekaj sekund, da se po izrednem naporu zbere, saj je takoj po nastopu dejal le: "Joj, kako me vse peče."

Z osebnima rekordoma na 400 m prosto sta petkove slovenske nastope na SP sklenili Radovljičanka Anja Klinar in Ravenčanka Gaja Natlačen. Klinarjeva je bila s 4:04,24 13., Natlačnova pa s 4:07,68 19. "Cilj je izpolnjen, saj sem za več kot dve sekundi popravila osebni rekord in glede na vse zdravstvene težave v zadnjih dneh je izid zelo dober," je dejala Klinarjeva in dodala, da so 400-metrske discipline zelo težke: "Težka je druga polovica, ko je treba iti čez bolečino, ki jo doživljaš. A zadovoljna sem, v tej disciplini imam še kar nekaj rezerve in plavala jo bom tudi na naslednjih tekmah, česar se že veselim." Tudi Natlačnova je bila vesela drugega osebnega rekorda na SP: "Upam, da se bo to tako stopnjevalo tudi naslednje leto in potem naprej."

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.