Drugi športi

VIDEO: Vreme še naprej kroji dogajanje na reliju Dakar, sedma etapa bo precej krajša

La Paz, 09. 01. 2017 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi slabega vremena so se organizatorji relija Dakar odločili, da močno skrajšajo sedmo etapo te slovite vzdržljivostne preizkušnje, na kateri letos spet nastopa tudi Slovenec Simon Marčič.

Ponedeljkovo etapo, ki bi dirkače na reliju Dakar popeljala od glavnega mesta Bolivije La Paza do Uyunija, so bili zaradi težav z vremenom organizatorji prisiljeni precej spremeniti. Uradno odločitev so odgovorni sporočili prek spleta in po odpovedani šesti etapi (deževje) se je vreme očitno umirilo dovolj, da bodo opravili vsaj del sedme etape, ki je bila prvotno dolga kar 622 kilometrov. Dirkači bodo morali na čelu s slovenskim motociklistom Simonom Marčičem v ponedeljek prevoziti borih 161 kilometrov, direktor relija in nekdanji dirkač Marc Coma pa je pred mediji povedal, da bo šlo za kombinacijo šeste in sedme etape z nekaj sipinami, seveda pa se bodo morali udeleženci vnovič spopasti z veliko količino blata. 

Nekdanji svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb (na fotografiji) se prav tako spopada z negostoljubnim bolivijskim vremenom.
Nekdanji svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb (na fotografiji) se prav tako spopada z negostoljubnim bolivijskim vremenom. FOTO: AP

Bolivijci so na čelu s predsednikom Evom Moralesom sicer izjemno toplo sprejeli dakarsko karavano, ki se je že ob peti uri zjutraj po lokalnem času podala proti andski vasici Orinoca, kjer se je Morales tudi rodil. Dirkači se bodo nato podali na drugo stran planote, cilj je blizu svetišča Quillacas. Organizatorjem se je zahvalil tudi bolivijski kulturni minister Marko Machicao, ker bodo dirkačem vseeno omogočili kar nekaj izzivov, brez katerih so ostali v zadnjih dneh. Omenil je 400-kilometrsko preizkušnjo od Orinoce, sledi tako imenovani "special", nato pa se bo karavana po preboju do Uyunija (240 km) obrnila proti cilju v Argentini. V nedeljo se bodo dirkači med prostim dnem v La Pazu lahko malce spočili, saj jih čaka prost dan, domačini pa so jih namestili v prostore tamkajšnje vojaške šole, kamor jih je nedavno prišel pozdravit tudi predsednik Morales. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.