Drugi športi

Vujović brez dlake na jeziku: Če se ne uvrstimo na OI v Tokiu, bom verjetno bivši

Koper, 16. 06. 2019 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske moške članske rokometne izbrane vrste Veselin Vujović je kljub zmagi na zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Estoniji v Kopru priznal, da ni zadovoljen s pristopom nekaterih reprezentantov in obenem dal jasno vedeti, da se zaveda lastne odgovornosti ob morebitnem naslednjem neuspehu.

"Fantom sem dal jasno vedeti, da je vsaka tekma zelo pomembna. Slovenija ni in nikoli ne bo v položaju, da bo izbirala svoje tekmece. Če nismo v stanju odigrati tekmo proti Nizozemski ali Estoniji na vrhunski ravni, potem nimamo kaj iskati na velikem tekmovanju," je bil po zadnji kvalifikacijski zmagi nad Estonijo v koprski dvorani Bonifika kot po navadi zelo odkrit selektor slovenskih rokometašev Veselin Vujović, ki se je sicer razveselil uvrstitve na prihodnje evropsko prvenstvo, na katerem se bodo med drugim delile vozovnice za olimpijske igre v Tokiu 2020.

"Zavedam se, da so vse oči uprte vame oziroma v moje delo. Nihče ni večen, verjemite, da si ne delam utvar glede tega. Sam bi si želel sicer še nekaj časa ostati za krmilom slovenske reprezentance, a najpomembnejši so rezultati. In če teh ni, je prvi na odstrelu trener. Če se denimo ne uvrstimo na olimpijske igre v Tokiu, bom najverjetneje že bivši. Ne vem, osebno verjamem, da dajem vse od sebe za to reprezentanco; če so reprezentanti zadovoljni z menoj, pa morate to vprašati njih," je bil vnovič neposreden nekoč najboljši rokometaš na svetu, ki je spregovoril še nekaj besed o slovenskem značaju obravnave tekem. 

Selektor Veselin Vujović je poudaril, da se zaveda pomembnosti naslednjega evropskega prvenstva, na katerem se bodo med drugim delile vozovnice za olimpijske igre v Tokiu 2020.
Selektor Veselin Vujović je poudaril, da se zaveda pomembnosti naslednjega evropskega prvenstva, na katerem se bodo med drugim delile vozovnice za olimpijske igre v Tokiu 2020. FOTO: Damjan Žibert

Že vnaprej določijo, ali bodo tekmo dobili ali izgubili
"Zdi se mi, kot da se nekateri že vnaprej odločijo, ali bodo določeno tekmo dobili ali izgubili. Ni tiste prepotrebne konstante v psihološkem smislu, da bi vsako tekmo odkrito merili na zmago ne glede na zahtevnost nasprotnika. Čaka nas še veliko dela, predvsem pri iskanju rešitve ali rešitev na položaju desnega zunanjega igralca, kjer imata kar nekaj zdravstvenih težav Jure Dolenec in Vid Kavtičnik. Če se uspemo zbrati za tisto, kar nas v novi sezoni čaka na evropskem prvenstvu, lahko računamo na vidnejši dosežek. Vse bo odvisno od nas," je še pristavil priljubljeni 'Vuja'. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
17. 06. 2019 08.49
+10
Kavtičnika je treba takoj upokojiti, Jurčka pa malo za njim; misli, če igra v Barceloni, da je dovolj da se sprehaja po igrišču.
gasilec78
17. 06. 2019 08.19
+52
Mislijo, da so zvezde. V klubih se borijo kot levi, v reprezentanci pa ko bi morali pokazati pripadnost državi pa so popolnome brezvolje. Sramota. Vujo hoče narediti spremembe, ampak kot kaže ne more, v glavi imajo tisto mentaliteto. Zato bi se ga pa radi znebili in dobili nazaj trenerja ala Denič, ki bi jim pustil da lahko delajo kar hočejo, očitno to našim ustreza. Zveza bi jih morali ostro sankcionirat, da bi vedeli da je državni grb isto vreden če ne še več kot pa klubski. To dokazujejo vseskozi že Hrvati. Ampak kaj ko pri nam nič ne štima že pri zvezi.
malimoz2012
17. 06. 2019 08.07
+35
Dobro je povedal, pogruntane nas ma ko zajce .
gekados
17. 06. 2019 07.50
+36
Tocno kot je vujo povedal.
AS1983
17. 06. 2019 07.27
+39
Vujo ima prav, nasi so vedno podcenjevali outsiderje
inside1
17. 06. 2019 07.20
+35
to je naša mentaliteta že od nekdaj. tudi vujo je ne bo spremenil......
mackintosh
17. 06. 2019 08.47
+11