Drugi športi

Vujović: Ostajam na slovenski klopi!

Zagreb, 05. 05. 2016 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović zanesljivo ostaja na slovenski klopi. "Imam pogodbo z Rokometno zvezo Slovenije in nameravam jo spoštovati do konca," pravi Črnogorec, ki naj bi prejel kar nekaj mamljivih ponudb.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović z nestrpnostjo pričakuje konec hrvaškega prvenstva, kjer s PPD Zagrebom razmišlja le o državnem naslovu. Potem, ko so se v hrvaških medijih pojavile informacije, da bi lahko Črnogorec že po koncu letošnje sezone, kljub veljavni pogodbi s hrvaškim udeležencem četrtfinala Lige prvakov, zamenjal delovno okolje, je seveda pod vprašajem tudi nadaljevanje sodelovanja s Slovenijo. Sploh, če bi sedel na klop katerega izmed velikanov evropskega rokometa, kjer ga bi želeli le zase, kjer jih ne zanima dejstvo, da ima on še veljavno pogodbo s kakšno izmed krovnih organizacij.

"Rad bi poudaril, da me pogodba s PPD Zagrebom veže še za prihodnjo sezono. Pogodbeno sem vezan tudi na slovensko reprezentanco. Novinar, ki me je na Hrvaškem vprašal na temo moje prihodnosti, je izjavo malce nerodno zapisal in zaključek je takšen, kot je. Vprašanja dežujejo z vseh strani," je pogovor za 24ur.com začel Vujović in nadaljeval: "Logično, da imam ponudbe, moje delo težko ostane neopaženo. Jaz sem na vprašanje o svoji prihodnosti in ponudbah odgovoril, da ne morem govoriti na to temo, dokler se ne pogovorim z vodstvom kluba. Nismo se še pogovarjali, a moja želja je, da maksimalno spoštujem obe pogodbi do izteka."

Veselin Vujović ima z Rokometno zvezo Slovenije sklenjeno 3-letno pogodbo.
Veselin Vujović ima z Rokometno zvezo Slovenije sklenjeno 3-letno pogodbo. FOTO: Damjan Žibert

Vujović je že zavrnil poljsko Wislo Plock in špansko La Riojo, neuradno tudi Al Sadd, veliko se govori o iranski rokometni reprezentanci. "Poudarjam – ne odhajam nikamor! Jaz sigurno ostajam, če se ali klub ali Rokometna zveza Slovenije, ne odločita, da me ne želita več," je nadaljeval slovenski selektor, ki je reprezenetnaco popeljal na olimpijske igre v Rio.

Vesel za Šerbca
Slovenskega selektorja zelo veseli novica, da bo imel v prihodnje še izdatnejšo pomoč, ko gre za spremljanje kandidatov za izbrano vrsto med igralci slovenske lige. Uroš Šerbec bo namreč v prihodnji sezoni vodil prvoligaša iz Slovenj Gradca. "Zelo sem vesel. To si je zaslužil. Verjamem, da bo dokazal, da je lahko zelo uspešen tudi kot trener," je zaključil Vujović. Slovensko izbrano vrsto sicer 11. junija v Zlatorogu čaka dvoboj kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, ko jim bodo nasproti stali neugodni Norvežani.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nesre?ko
06. 05. 2016 14.24
-7
Naj gre od kje je prišo!!!
piljan
05. 05. 2016 20.48
+17
Vsa čast,eden redkih,ki mu verjetno ni vse denar,ampak čast.
Slovenec-slovencu=pes
06. 05. 2016 09.23
+8
Isto velja za trenerja slovenskih odbojkašev. Sam je izjavil, da njemu denar ne pomeni največ, bolj mu je v ospredju okolje v katerem dela. In če se tam počuti dobro ne vidi razloga zakaj ne ostat. isto po mojem velja za Vujovića.
BOZICEKSLO
05. 05. 2016 16.06
+13
Naj ostane. Samo naj pripelje najboljse.
25kur
05. 05. 2016 13.25
+21
škoda bi ga blo da gre