Drugi športi

Vujović: Rehabilitacija Dolenca in Henigmana je pri koncu, v kratkem bomo kompletni

Zreče, 01. 01. 2018 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometna reprezentanca je v tednu dni opravila več kot deset treningov, katerih prvotni namen je bil regeneracija ter fizična priprava na napore, ki Slovence čakajo od 13. januarja dalje na EP na Hrvaškem, nekaj časa pa je bilo namenjenega tudi delu z žogo in taktični postavitvi. 

Veselin Vujović s svojimi varovanci.
Veselin Vujović s svojimi varovanci. FOTO: Miro Majcen
Z izjemo Jureta Dolenca in Nika Henigmana, ki sta trenirala po posebnem programu ter opravljala intenzivne terapije, nihče izmed igralcev nima težav s poškodbami. S člansko reprezentanco je bil prvi teden tudi kapetan mladinske izbrane vrste Tilen Kosi, ki v Zrečah opravlja rehabilitacijo po operaciji strganih kolenskih križnih vezi in je s trenerjem za fizično pripravo Primožem Porijem treniral po posebnem programu ter izvajal terapije z Žanom Rantom Roosom in Slavkom Brezovnikom.
Slovenija se bo v prvem delu EP v Zagrebu najprej pomerila z Makedonijo (13. januar), nato z Nemčijo (15. januar), v zadnjem krogu pa še s Črno goro (17. januar). V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine C, ki se bodo nato v Varaždinu križale s tremi najboljšimi iz skupine D. V njej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.

Slovenija, ki je v prvih dneh opravila tudi uradno fotografiranje, bo priprave nadaljevala 2. januarja na isti lokaciji, že dva dni kasneje pa bo odigrala prvo od treh pripravljalnih tekem - v Dolu pri Hrastniku proti Iranu. Dvakrat se bo pomerila še s Srbijo - 9. januarja v Murski Soboti ter desetega v Velenju. "Mislim, da smo v prvem ciklusu uresničili zastavljene cilje, zato sem lahko zadovoljen. Vesel sem, da so igralci dobro trenirali in, da so zdravi, obenem pa tudi, da rehabilitacija Jureta Dolenca in Nika Henigmana poteka dobro. Pričakujem, da ju bomo lahko po novem letu že začeli priključevati ekipi in, da bi bili lahko pred koncem priprav že v polni postavi. Reprezentanti so imeli nekaj dni odmora, ki so jih izkoristili za počitek in druženje s svojimi najbližjimi, s treningi pa znova nadaljujemo 2. januarja," je povedal selektor Slovenije Veselin Vujović. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.