Drugi športi

Odlična popotnica pred evropskim prvenstvom: Vujovićeva četa v drugem polčasu pretrd oreh za srbske rokometaše

Velenje, 10. 01. 2018 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Velenju ugnala Srbijo s 33:25 (14:15). Slovenci s predstavo v prvem polčasu niso navdušili, v drugem pa so goste povsem nadigrali ter si tako zagotovili lepo popotnico pred evropskim prvenstovm na Hrvaškem.

Slovenski rokometaši so v generalki za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem v Šaleški dolini po "prekmurskem receptu" premagali Srbe.Po dokaj enakovrednem prvem polčasu so v drugem povsem zagospodarili na velenjskem parketu in strli tekmece, ki so nastopili brez nekaterih svojih najvidnejših rokometašev, kot so Marko Vujin, Petar Nenadić in Žarko Šešum.

V drugem polčasu so slovenski rokometaši prestavili v višjo prestavo.
V drugem polčasu so slovenski rokometaši prestavili v višjo prestavo. FOTO: AP

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović - v primerjavi s prvo tekmo je na tribuni pustil Matevža Skoka in Patrika Lebana, nastopila pa sta Saša Barišić-Jaman in Urh Kastelic - je preizkusil številne taktične variante, v obrambi so njegovi varovanci največkrat igrali inačico 6-0, občasno tudi 5-1, v igro pa je postopoma uvajal vse svoje varovance. Ti so igrali po sistemu toplo-hladno, v največje težave pa so zabredli v končnici prve polovice tekme, ko so zaostali za dva gola (11:13, 13:15).

V drugem polčasu so odločneje pohodili stopalko za plin, v njihovi igri je bilo zaznati več energije. Že v drugi minuti nadaljevanja so zaostanek s polovice tekme (14:15) spremenili v vodstvo (17:15), v nadaljevanju pa v dokaj ostrem ritmu postopoma višali svojo prednost. Najvišja je znašala osem golov (33:25).

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Blaž Janc, oba sta dosegla po štiri gole.

Med najvidnejšimi v slovenski reprezentanci je bil Blaž Janc.
Med najvidnejšimi v slovenski reprezentanci je bil Blaž Janc. FOTO: Damjan Žibert

Tretjeuvrščena izbrana vrsta z lanskega svetovnega prvenstva v Franciji je na treh januarskih pripravljalnih tekmah dosegla tri zmage: na Dolu pri Hrastniku je ukanila Iran, v Murski Soboti in Velenju pa dvakrat Srbijo. Po pripravljalnih tekmah so pred njo veliko usodnejše tekme, v skupinskem delu jo namreč čakajo Makedonija, Nemčija in Črna gora.

Slovenija - Srbija 33:25 (14:15)

Slovenija: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 2, Henigman 3, Marguč 4 (1), Janc 4, Potočnik 1, Cingesar 3, Cehte 1, Medved 3, Zarabec 2, Bezjak 2, Barišić-Jaman 1, Grebenc 2, Žabič, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Suholežnik.
Srbija: Milosavljev, Obradović 5, Vorkapić, Crnoglavac 1, Đukić 1, Radivojević, Marković, Stojković 3, N. Ilić 1 (1), V. Ilić 2, Zelenović 6, Beljanski 2, Jovanović 3, Stevanović 1, Ivanišević, Vujić, Nenadić, Đorđić, Marsenić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.