Drugi športi

Vujovićevi fantje začeli zadnji del priprav pred 'misijo' Rio

Kozina, 21. 07. 2016 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Kozini začela zadnji del priprav na avgustovske olimpijske igre v Rio de Janeiru. Izbranci Veselina Vujovića bodo v Kozini ostali do 1. avgusta, ko bodo odpotovali v Rio de Janeiro, vmes pa jih čakata še dva pripravljalna dvoboja proti tretjeuvrščeni reprezentanci minulega evropskega prvenstva Hrvaški.

Slovenski rokometaši bodo na olimpijskem rokometnem turnirju poskušali presnetiti.
Slovenski rokometaši bodo na olimpijskem rokometnem turnirju poskušali presnetiti. FOTO: Twitter

Slovenija in Hrvaška se bosta jutri med seboj pomerili 39-ič, slovenska izbrana vrsta pa je na teh tekmah dosegla neodločen izid, 24 porazov in 13 zmag. Članska reprezentanca bo v Kopru gostovala že petindvajsetič, dvajsetič na pripravljalni tekmi, kar je največ med vsemi mesti.

Na pripravah še naprej ostaja 19 rokometašev, v Brazilijo jih bo odpotovalo 17, petnajst jih bo lahko po pravilih Mednarodnega olimpijskega komiteja nastanjenih v olimpijski vasi, dva pa zunaj nje. Pravico nastopa ima 14 igralcev, možna je menjava vratarja kadarkoli med turnirjem ter dve menjavi igralcev, ena do četrtfinala, ena pa kadarkoli.

"Vesel sem, da smo se preselili tudi na mojo domačo Primorsko, kjer se vsi dobro počutimo. Zelo smo zadovoljni, da bomo s Hrvati igrali v Kopru, saj je Bonifika na naših tekmah vselej lepo polna, vzdušje pa super, zato mislim, da je v tem trenutku daleč najlepše igrati tam. Mislim, da bomo videli zelo izenačeno tekmo dveh enakovrednih ekip. S Hrvati smo se srečali tudi na pripravah za evropsko prvenstvo, na katerih smo izgubili za en gol ter na drugi tekmi zmagali za petnajst, a to verjetno ni bila realna slika. Pričakujem dober rokomet, poln žara in polne tribune. Smo pripravljeni in že komaj čakamo obe tekmi, ki sta pred nami," pravi Dean Bombač.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carli17
21. 07. 2016 18.00
gremo SLOVENCI PO MEDALJO V RIO !!!!!!!!!
srebrnibreg
21. 07. 2016 17.23
+2
Fantje in vsi kateri ste s to reprezentanco želim vam srečno in, da dosežete željene cilje na igrah. Razveseljujte nas naprej kot ste nas do sedaj.