Drugi športi

Vujovićevi varovanci na generalki pred SP izgubili proti Francozom

Montpellier, 08. 01. 2017 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenska moška rokometna reprezentanca je pred začetkom svetovnega prvenstva odigrala drugo zaporedno prijateljsko tekmo proti Franciji in v Montpellieru izgubila (33:26). Najboljši strelec Slovenije je bil Gašper Marguč s petimi goli.

Za izbrance slovenskega selektorja Veselina Vujovića je bila to zadnja pripravljalna tekma pred svetovnim prvenstvom med 11. in 29. januarjem v Franciji. Slovenski rokometaši so na prvi tekmi v Brežicah premagali tekmece iz Savdske Arabije z 31:19, na drugi v Toulousu pa izgubili proti Francozom s 27:29. Slovenija bo skupinski del svetovnega prvenstva igrala v Metzu, kjer se bo pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo.

Slovenski rokometaši so porazno odprli tekmo in si že po pičlih osmih minutah pridelali zaostanek štirih golov (2:6). Vujovićeva hitra minuta odmora ni spremenila razmerja moči na igrišču, galski petelini so bili vselej za korak ali dva pred njimi. Največji primanjkljaj so si pridelali v 24. minuti, ko so zaostali za sedem golov (9:16), z malce boljšo predstavo pa so visok zaostanek v sami končnici prvega polčasa skorajda prepolovili (13:17). Slovenski rokometaši v drugi polovici tekme niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, navkljub bojeviti predstavi so jih Francozi vselej držali na varni razdalji in jim na koncu prizadejali drugi poraz v treh dneh. Slabih deset minut pred koncem tekme so Vujovićevi izbranci zaostajali za štiri gole (22:26), v končnici pa so povsem popustili in zaostali za osem golov (25:33).

"Naša predstava na drugi tekmi v Montpellieru je bila veliko slabša od prve v Toulousu. Francija je bila pred domačimi gledalci zelo motivirana, s tako kakovostno reprezentanco je težko igrati dve tekmi v tako kratkem časovnem razmaku. Na tej tekmi so se pokazale vse naše slabosti, predvsem tu mislim na našo neizkušenost, ob tem pa je bil tudi učinek vratarjev manjši kot na petkovi tekmi v Toulousu. Poraz ni tragičen, upam pa, da bo poučen in da bomo do začetka SP odpravili določene napake v naši igri," je po tekmi dejal Vujović. V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč s petimi in Borut Mačkovšek s štirimi goli.

Veselin Vujovič
Veselin Vujovič FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Francija - Slovenija 33:26 (17:13)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bokasana
08. 01. 2017 22.29
+1
Ni slabo.....