Drugi športi

Wellensu prva etapa s ciljnim vzponom, Dumoulin ostaja vodilni

Rim, 12. 05. 2016 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijec Tim Wellens je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Italiji, prve, ki se je na letošnjem Giru končala s ciljnim vzponom. Član ekipe Lotto Soudal je imel po 157 km od Ponterja do Roccarasa 1:19 minute prednosti pred prvim zasledovalcem Dancem Jakobom Fuglsangom. Nizozemec Tom Dumoulin ostaja vodilni v skupnem seštevku.

Zmagovalec šeste etape Tim Wellens.
Zmagovalec šeste etape Tim Wellens. FOTO: AP

Lotto Soudal je po zaslugi Wellensa prišel do drugega etapnega uspeha po vrsti, saj je v sredo Nemec Andre Greipel dobil sprint pete etape. Petindvajsetletni Belgijec je zadnje kilometer premagoval sam, saj se je 17 km do cilja znebil še treh ubežnikov in se na koncu veselil prve zmage na Giru. "To je zame zelo, zelo posebna zmaga. Moram se zahvaliti ekipi, ki je verjela vame, hvala pa tudi Dumoulinu, ki nam je pustil bežati. Cel dan sem se počutil močnega in šlo je zelo dobro," je dejal Wellens.

Drugo mesto je osvojil Danec Jakob Fuglsang iz Astane, ki se je v lov za Wellensom podal 13 km pred ciljno črto, tretji je bil Rus Ilnur Zakarin iz Katjuše, četrti pa vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Tom Dumoulin, član Giant-Alpecina, ki je dva kilometra pred ciljem odgovoril na poizkus napada Italijana Vincenza Nibalija.

Wellens je imel na koncu 1:19 minute prednosti pred Fuglsangom in Zakarinom, še tri sekunde več je zaostal Dumoulin. Nizozemec je v skupnem seštevku prednost pred prvim zasledovalcem, po novem je to Fuglsang, povečal, zdaj ima 26 sekund zaloge. Še dodatni dve sekundi zaostaja tretjeuvrščeni Zakarin. Od Slovencev je bil prvi na cilju Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), ki se počasi "sestavlja" po padcu v tretji etapi Gira, danes je bil 61., zaostal pa je 5:24 minute. Preostala slovenska trojica je zaostala 17:30 minute. Grega Bole (Nippo-Vini Fantini) je bil 132., Matej Mohorič (Lampre-Merida) 167. in Luka Mezgec (Orica-GreenEdge) pa 177. V skupnem seštevku je Mezgec 78., Mohorič 114., Roglič 141. in Bole 187.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.