Drugi športi

Wiggins svetovni prvak, Slovenca v ozadju

Ponferrada, 24. 09. 2014 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Britanec Bradley Wiggins je olimpijskemu naslovu dodal še svetovnega. Na prvenstvu v Ponferradi je na 47,1 kilometra dolgi vožnji na čas ugnal prvega favorita Nemca Tonyja Martina. Slovenska kolesarja sta se uvrstila v drugo polovico sodelujočih.

Martinu ni uspelo osvojiti rekordnega četrtega zaporednega naslova, za Britancem je zaostal 26 sekund. Nemec je bil od Britanca hitrejši le v prvem ravninskem delu, v bolj razgibanem drugem pa je bil Wiggins močnejši in je le povečeval svojo prednost. Tretje mesto je z zaostankom 41 sekund zasedel Nizozemec Tom Domoulin. "To je bila moja zadnja priložnost, da postanem svetovni prvak. Veseli me, da sem jo izkoristil. Bilo je težko, a sem imel v zaključku dovolj 'goriva', da sem zmagal. Premagati Martina je fenomenalni dosežek, saj je v zadnjih letih praktično nepremagljiv. A očitno je bilo dobro, da letos nisem trošil moči na napornih večtedenskih dirkah in sem imel čas za pripravo. Sem pa trenutno povsem izmučen in težko rečem kaj pametnega," je v cilju dejal 34-letni in 190 centimetrov visoki Britanec iz Prestona, ki je bil v posamični konkurenci trikrat svetovni prvak že na stezi, na cestnih urah resnice pa je imel doslej le dve srebrni kolajni.

Slovenca sta nastopila v skladu z napovedmi. Bila sta daleč od vrha, nista se uvrstila niti med prvo polovico uvrščenih. Kristijan Koren je zaostal tri minute in 50 sekund in zasedel 40. mesto, mladi Matej Mohorič pa je v svojem debiju v članski konkurenci zaostal šest minut in 46 sekund, kar ga je uvrstilo na 56. mesto. "Nekako mi je bilo vseeno, kakšna bo moja uvrstitev. Želel sem si le voziti po svojih sposobnostih, kar mi je uspelo. Našel sem svoj ritem, ves čas vozil enakomerno, na zadnjem, težjem delu mi ni zmanjkalo moči. Ni nobenega razočaranja, če bi bilo več časa za to disciplino, bi bilo bolje," ni bil razočaran Koren, ki je na prvenstvih že kazal boljše predstave.

Mohorič je bil daleč najmlajši tekmovalec na startu, zato od njega boljšega dosežka ni bilo za pričakovati. "Za mojo trenutno pripravljenost je bil nastop optimalen, več nisem zmožen. Je pa jasno, da se trenutno z najboljšimi ne morem meriti. In še par let se bom težko. Vem pa na čem moram delati, kaj izboljšati, mogoče se bom v prihodnosti najboljšim bolj približal. Kronometra ne bom zanemaril, saj postaja vse pomembnejši. Razlike niso velike, marsikaj se z delom popraviti. Sem pa tukaj dobil nekaj izkušenj, kar ni za zanemariti. Motiv vsekakor imam, čeprav mogoče v javnosti tega ni videti," je dejal Mohorič.

Bradley Wiggins
Bradley Wiggins FOTO: Reuters

Izidi:
1. Bradley Wiggins (VBr) 56:25,52
2. Tony Martin (Nem) + 26,23
3. Tom Dumoulin (Niz) 40,64
4. Vasilij Kirjenka (Blr) 47,92
5. Rohan Dennis (Avs) 57,74
6. Adriano Malori (Ita) 1:11,62
7. Nelson Oliveira (Por) 1:21,63
8. Anton Vorobjev (Rus) 1:29,66
9. Jan Barta (Češ) 1:43,41
10. Jonathan Castroviejo (Špa) 1:44,20
...
40. Kristijan Koren (Slo) 3:50,32
56. Matej Mohorič (Slo) 6:46,48

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
25. 09. 2014 09.41
-8
Ka je to sploh za en šport??? )))