Drugi športi

Williamsova izjave Nastaseja označila za rasistične in napovedala, da je nič ne bo ustavilo

New York, 25. 04. 2017 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prva teniška igralka sveta, Američanka Serena Williams, se je odzvala na sporne izjave romunskega kapetana Ilia Nastaseja in jih označila za "rasistične". Nastase, ki je nedavno povzročil škandal na dvoboju Romunije in Velike Britanije, je Williamsovo užalil s komentarji na račun otroka, ki ga pričakuje s svojim partnerjem.

Williamsova se je konec minulega leta zaročila s soustanoviteljem Reddita Alexisom Ohanianom.
Williamsova se je konec minulega leta zaročila s soustanoviteljem Reddita Alexisom Ohanianom. FOTO: Instagram

Nekdanja številka ena svetovnega moškega tenisa, Romun Ilie Nastase, se je vpričo medijev spraševal, če bo otrok, ki ga pričakuje prva igralka sveta Serena Williams, "čokolada z mlekom". Romun je nato še dodatno razhudil svetovno športno javnost z napadom na britansko igralko Johanno Konto, ki jo je na nedavnem obračunu pokala Fed v vlogi kapetana romunske reprezentance grdo opsoval in jo spravil celo v jok. Britanka je zapustila igrišče, a se vrnila in dobila dvoboj, v katerem pa so na koncu vseeno slavili Romuni. Nastaseja so odstranili s tribun, čaka pa ga disciplinski postopek, medtem pa se je zapletel tudi z Williamsovo, ki mu je za sporne izjave o njenem nerojenem otroku vrnila z naslednjimi besedami. "Razočarana sem, ko vidim, da živimo v družbi, v kateri lahko ljudje, kakršen je Ilie Nastase, podajajo takšne rasistične izjave," meni Williamsova, ki se je na medijski vihar odzvala v izjavi za javnost. 35-letna Američanka pričakuje naraščaj, prvega otroka bo povila jeseni. "Rekla sem že enkrat in rekla bom spet, ta svet je prišel tako daleč, a mora prehoditi še veliko poti. Da, podrli smo toliko ovir, vseeno pa jih je še cel kup. To ali karkoli drugega me ne bo ustavilo pred zlivanjem ljubezni, luči in pozitivnosti na vse, kar počnem. Še naprej bom vodila in se postavila za tisto, kar je prav," je še dodala najboljša teniška igralka tega tisočletja.

Mednarodna teniška zveza (ITF) je že začela preiskavo proti 70-letnemu Nastaseju in ga začasno suspendirala, potem ko je o Williamsovi govoril na novinarski konferenci v Constanti. "Skromno se zahvaljujem ITF za obravnavo katerih koli dejstev v tem primeru. Imeli bodo mojo popolno podporo," je še pristavila Williamsova, ki je poleg decembrske zaroke s soustanoviteljem Reddita Alexisom Ohanianom nedavno razkrila, da pričakujeta svojega prvega otroka. Američanka je na OP Avstralije osvojila rekordni veliki slam, četudi je bila že osem mesecev noseča, v ponedeljek, ko je spet zavzela vrh lestvice WTA, pa se je zahvalila bodočemu prvorojencu oziroma prvorojenki: "Dal si mi moč, za katero nisem vedela, da jo posedujem. Naučil si me pravega pomena spokojnosti in miru. Komaj čakam, da te spoznam. Komaj čakam, da se pridružiš prostoru za igralce naslednje leto. A jaz sem, najpomembneje, tako zelo vesela, da lahko s teboj delim občutke številke ena." Nastase se je po izjavah na novinarski konferenci obnašal povsem neprimerno na kasnejših dvobojih Romunije in Velike Britanije. Poleg tega, da je Konto večkrat označil za "pras*co", je objel kapetanko otoške ekipe Anne Keothavong in jo vprašal za njeno številko sobe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le vkup uboga gmajna
25. 04. 2017 19.55
+2
Američanka je na OP Avstralije osvojila rekordni veliki slam, čeprav je bila že osem mesecev noseča!?!?!?!?!?! Prvega otroka bo povila jeseni!?!?!?!?!?!?!? OP Avstralije je v mesecu januarju! Pa kdo piše take bedarije!?
CestniKolesar370Wattov
25. 04. 2017 17.23
+6
Nedavno je neka ženska obtožila Billa O'Reillyja (ikona Fox News), da jo je na delovnem mestu spolno nadlegoval. Pred Fox zgradbo je protestiralo na stotine žensk in za medije so dajale izjave, da sočustvujejo z žrtvijo, da imajo tudi same izkušnje s spolnimi napadi, in da bi bilo treba BIlla O'Reillyja treba zapreti v zapor. Kdo je ta ženska, ki ga teh dejanj obtožuje, se ni vedelo dokler ni sama prišla na pogovorno oddajo, katero vodi Whoopi Goldberg. Človek bi pričakoval, da jo je Bill O'Reilly najmanj v klet zaprl za kakšen teden, ampak ne. Ženska je njegove "spolne napade" predstavila v parih točkah. 1. Ko je šla mimo njega, je delal zvoke "khm, khm". 2. Nekoč je stal zraven njene mize. 3. Ko sta bila skupaj v dvigalu in sta prišla v svoje nadstropje, jo je kot pravi gentleman spustil naprej. Ko pa je hodil za njo, ji je rekel "dobro izgledaš". In potem še za veliko finale tega spolnega napada številka 4. Nekoč ji je rekel vroča čokolada. Ženska je temnopolta, Bill je belec in to je ta spolni napad zaradi katerega je bil Fox News pod takšnim pritiskom, da so O'Reillyja morali odpustiti. Če je to spolni napad, potem sem jaz Papež. Ampak takšno okolje ustvarjajo liberalni mediji. Sramota.