Drugi športi

Williamsova in Murray oddala niz, Nadal in Đoković brez težav

Pariz, 28. 05. 2015 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Američanka Serena Williams, Španec Rafael Nadal, Srb Novak Đoković in Britanec Andy Murray so uspešno prestali 2. krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu.

Rafael Nadal je proti Nicolasu Almegro pokazal, da se njegova forma vzpenja.
Rafael Nadal je proti Nicolasu Almegro pokazal, da se njegova forma vzpenja. FOTO: Reuters

Prvopostavljena Serena Williams je ugnala Nemko Anna-Leno Friedsam, prvi nosilec Novak Đoković pa je bil po treh nizih s 6:1, 6:4 in 6:4 boljši od Luksemburžana Gillesa Müllerja. Uspešen je bil tudi šestopostavljeni Rafael Nadal, ki je bil s 6:4, 6:3 in 6:1 boljši od rojaka Nicolasa Almagra.

"Zelo sem zadovoljen. Igral sem odlično, vse je bilo dobro," je dejal devetkratni zmagovalec tega turnirja Nadal, ki je Almagra premagal na 13 od 14 medsebojnih dvobojev.

Williamsova, ki je ugnala Nemko Anna-Leno Friedsam s 5:7, 6:3 in 6:3, pa ni bila najbolj zadovoljna. "Bolj sem zaskrbljena kot olajšana. Vem, da lahko igram dober tenis, a nisem ga še pokazala. Dejansko lahko igram stokrat bolje, kot pa trenutno kažem," je po zmagi dejala Williamsova.

V moškem delu turnirja se je v tretji krog prebil tudi prvi nosilec Đoković, ki ga je v drugem nizu tudi doletela manjša poškodba. Po zdravniški oskrbi je 28-letni teniški igralec lahko dvoboj pripeljal do konca in se bo zdaj v osmini finala srečal z Avstralcem Thanasijem Kokkinakisom, ki je bil boljši od Avstralca Bernarda Tomića s 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 8:6.

Novak Đoković ni imel težav z Gillesom Müllerjem.
Novak Đoković ni imel težav z Gillesom Müllerjem. FOTO: Reuters

"Poškodba ni nič hujšega. Ni bilo prijetno, potem ko so se razmere na igrišču spremenile. Igrišče je bilo bolj spolzko in pri oddrsavanju sem nekoliko pretiraval," pa je po dvoboju dejal prvi igralec sveta Đoković.

Tretji nosilec Britanec Andy Murray je bil boljši od Portugalca Joaa Souse s 6:2, 4:6, 6:4 in 6:1. Potem ko je oddal drugi niz, se je v nadaljevanju zbral in se nato brez večjih težav prebil v tretji krog. Napredoval je tudi devetopostavljeni Hrvat Marin Čilić, ki je porazil Italijana Andreo Arnaboldija s 7:6 (3), 6:1, 6:1.

Sicer pa je na ženskem delu turnirja prišlo do novega presenečenja, Danka Caroline Woznicaki je izgubila proti Nemki Julii Görges s 4:6 in 6:7 (4). Peta nosilka je tako že tretja izmed šestih najvišje postavljenih igralk, ki je Roland Garros končala v zgodnji fazi turnirja.

Pred njo sta izpadli tudi tretja nosilka, Romunka Simona Halep, ki je turnir končala v drugem krogu, in šestopostavljena Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je izgubila že uvodni dvoboj. Med najboljšimi desetimi nosilkami je svojo vlogo pričakovano opravila desetopostavljena Nemka Andrea Petković, ki je ugnala Španko Lourdes Dominguez Lino s 4:6, 6:4, 6:4, četrta nosilka, Čehinja Petra Kvitova, pa je bila s 6:7 (4), 6:4 in 6:2 boljša od Španke Silvie Soler Espinosa.

Sereni Williams je pošteno odleglo.
Sereni Williams je pošteno odleglo. FOTO: Reuters

Slovenska nastopa med dvojicami pa sta bila danes polovično uspešna. Andreja Klepač je s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik izgubila proti slovaško-poljski navezi Janette Husakovi in Pauli Kania s 6:7 (5), 6:7 (3), Katarina Srebotnik pa je v paru s Francozinjo Caroline Garcia v prvem krogu s 6:2, 6:2 premagala srbsko-kitajsko dvojico Bojana Jovanovski in Chen Liang.

Srebotnikova bo z Garcio v drugem krogu igrala proti Španki Lari Arruabarrena in Romunki Irini-Camelii Begu, ki sta v prvem krogu s 6:2, 6:0 premagali Francozinji Manon Arcangioli in Chloe Paquet.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.