Drugi športi

Kuznecova ustavila pohod Hercogove: slovo od Wimbledona z dvignjeno glavo

Wimbledon, 08. 07. 2017 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je s porazom proti sedmopostavljeni Rusinji Svetlani Kuznecovi poslovila od turnirja za veliki slam v Wimbledonu. Mariborčanka se je s prebojem v četrti krog že veselila uspeha kariere, ki ga ni uspela nadgraditi s porazom 4:6 in 0:6 v nizih.

Hercogova (na fotografiji) med dvobojem s Kuznecovo.
Hercogova (na fotografiji) med dvobojem s Kuznecovo. FOTO: AP

Dvoboj na igrišču št. 12 v All England Lawn Tennis and Croquet Clubu v londonskem Wimbledonu je Polona Hercog začela suvereno in imela proti favorizirani Svetlani Kuznecovi pri izidu 3:2 v podaljšani igri priložnost za odvzem začetnega udarca, a je Kuznecova izenačila na 3:3. Rusinja je imela takoj zatem kar dve "break" žogici po nekaj napakah Mariborčanke, a se je Štajerka rešila v podaljšano igro in po slabe pol ure igre povedla s 4:3. Kuznecova je v ključnem trenutku prvega niza vseeno pokazala svoj zanesljivi obraz in hladnokrvno izkoristila vsa "darila" Hercogove ter povedla s 5:4 in servirala za vodstvo z 1:0. Rusinja je odločno dokončala delo in si priigrala odlično izhodišče pred nadaljevanjem dvoboja. Željko Krajan na tribuni ni mogel biti zadovoljen, ko je Štajerka skupaj z dvojno napako v prvi igri drugega niza zaostala že z 0:40. Nato je je v mrežo poslala še forehand in Kuznecova je po treh minutah že vodila z 0:1 v drugem nizu. Hercogova je bila v resnih težavah in lep čas ni uspela priti do točke, to se je zgodilo pri 15:30 v tretji igri, ko se je najboljša slovenska igralka nenadoma prebudila, a je morala vseeno odigrati podaljšano igro na svoj začetni udarec. Tam vnovič ni pokazala dovolj in z udarcem v mrežo podarila vodstvo Kuznecovi s 3:0. Hercogova je pri naskoku nasprotnice s 4:0 zapravila še svoj začetni udarec in Rusinja je že servirala za zmago. Hercogova se ni vdala in rešila tri žogice za zmago, nato je imela priložnost celo za "break" v podaljšani igri, a je Kuznecova le izkoristila četrti zmagoviti začetni udarec ter končala obračun po uri in petih minutah. "V Wimbledonu sem dosegla odličen izid, čeravno je po današnjem porazu prisotno razočaranje. V prvem delu dvoboja je bila moja predstava zelo dobra, mogoče sem presenetila celo sama sebe, da sem igrala na tako visoki ravni. V nadaljevanju se je pokazalo, da mi primanjkuje dvobojev na najvišji teniški ravni, saj enostavno nisem mogla zadržati visoke ravni igre in koncentracije. Na tem turnirju sem veliko dosegla, več kot sem pričakovala, dosežek pa je lepa spodbuda za naprej. V tem trenutku še nisem naredila svojega natančnega tekmovalnega programa, bržkone bom nadaljevala na peščenih igriščih, moj natančen načrt bo znan v naslednjih dneh," je po današnjem obračunu dejala Hercogova.

 Predvsem je šepal njen uvodni udarec, med premorom je celo glasno dejala: "Serviraš kot petletni otrok!". Njene besede so povedale vse, ob tem pa ji je Kuznecova v drugem nizu "zavela kravato" in se zasluženo prebila v osmino finala, kjer jo čaka Agnieszka Radwanska. 26-letna slovenska olimpijka je sicer že s prebojem v šestnajstino finala dosegla uspeh kariere, šest let starejša tekmica iz Sankt-Peterburga pa jo je tokrat ugnala podobno gladko kot pred tremi leti v Washingtonu (6:3 in 6:2) na edinem medsebojnem dvoboju. Hercogova, tudi olimpijka lani v Riu, je letos v Londonu zabeležila tri zmage v kvalifikacijah, v glavnem turnirju pa najprej premagala Nemko Anniko Beck s 6:2 in 6:1 in v četrtek še Američanko Varvaro Lepčenko s 6:7 (2), 6:2 in 6:2. Zanjo je bila na koncu usodna lastnica 17 turnirskih zmag, leta 2009 je bila Kuznecova tudi zmagovalka OP Francije v Parizu. 

Izid, šestnajstina finala:
Svetlana Kuznecova (Rus/7) ‒ Polona Hercog (Slo) 6:4, 6:0.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
08. 07. 2017 21.20
Uf polonca. Uf
kaslc 1
08. 07. 2017 18.46
ja sej res kako nemarno