Drugi športi

Z očetovim motorjem do 6. mesta v Latviji

Riga, 17. 08. 2014 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski spidvejist Matej Žagar zadovoljen zapušča Latvijo, kjer je na dirki svetovnega prvenstva osvojil 6. mesto. Ljubljančan je hvaležen očetu, saj je z njegovim motorjem dosegel to kar je. Zmagal je Poljak Krzysztof Kasprzak.

Po dobrem mesecu so se najboljši spidvejisti sveta v Daugavpilsu pomerili na osmi preizkušnji te sezone, ki je štela za VN Latvije. Dirko, ki je bila zaradi slabe pripravljenosti v dežju razmočene proge prestavljena iz Rige, je dobil Poljak Krzysztof Kasprzak. V finalu je bil boljši od Danca Nickija Pedersena, Američana Grega Hancocka in še enega Danca, Kennetha Bjerreja. Matej Žagar je z devetimi točkami in končnim šestim mestom ponovil svoj izkupiček iz lanske sezone na tem stadionu.

Matej Žagar je bil šesti.
Matej Žagar je bil šesti. FOTO: Mediaspeed

Po tem, ko so premaknili dirko iz stadiona Bikernieki na Daugavpilsko lokomotivo, se je vsa karavana morala premakniti 250 kilometrov južneje od letošnje kulturne evropske prestolnice, a to so vozniki le pozdravili, saj stadion v Daugavpilsu poznajo in jim zato tudi izostanek treninga ni delal preglavic. Ljubljančan le ni imel najbolj konkurenčnega motorja, sicer bi lahko bil veliko višje. "Na koncu lahko rečem, da sem z rezultatom zadovoljen, saj je kljub temu korak naprej proti zadnjima dvema dirkama, predvsem pa moram dodati, da sem lahko le neskončno hvaležen očetu, saj sem vozil na njegovem motorju, ki je pač toliko sposoben, kolikor mi je tokrat uspelo," je po dirki povedal Žagar in nadaljeval: "Še vedno se borim s svojimi motorji, saj očitno nemški tuner še zlepa ni ujel priključka s svetovno konkurenco, zato me naslednji konec tedna v Gorzowu čaka nekaj dni treningov in preizkušanj motorjev, saj si želim, da izboljšam lanski rezultat, ko sem bil dejansko najbolj razočaran prav na dirki v Gorzowu."

Dirko pa je zaznamovala tudi diskvalifikacija Avstralca Darcya Warda, ki je pred tem držal tretje mesto v SP. Enega največjih talentov od tam spodaj so namreč ujeli s preveliko vsebnostjo alkohola v krvi. Deževno odpoved dirke si je očitno vzel več kot preveč k srcu, za začetek ga je stalo to 3000 evrov kazni. Dodatne sankcije pa bodo sledile.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
17. 08. 2014 21.27
Ker je bil zaj......6 al 8? Al je zmagu?