Drugi športi

Za krono na zaključnem turnirju se bosta udarili Kerberjeva in Cibulkova

Singapur, 29. 10. 2016 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V drugem polfinalu zaključnega turnirja WTA sezone v Singapurju je Nemka Angelique Kerber brez večjih težav opravila z branilko naslova Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:2 in 6:1. Trenutno prva igralka sveta bo v nedeljskem finalu igrala s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, ki je bila v prvem polfinalu boljša od Rusinje Svetlane Kuznjecove.

Angelique Kerber se bo borila za prvi naslov na zaključnem turnirju.
Angelique Kerber se bo borila za prvi naslov na zaključnem turnirju. FOTO: AP

Dvoboj med prvima nosilkama turnirja v Singapurju je trajal le 75 minut, v njem pa je ves čas prevladovala 28-letna Angelique Kerber, ki se je prvič v karieri uvrstila v finale zaključnega WTA turnirja. Po Steffi Graf je bila Kerberjeva prva nemška tenisačica, ki se je na zaključnem turnirju uvrstila v finale, v nedeljo pa bo imela priložnost, da ponovi uspeh legendarne Nemke. Kerberjeva je sredi septembra na WTA lestvici na prvem mestu zamenjala Američanko Sereno Williams, ki je v Singapurju zaradi poškodbe ni. V letošnji sezoni je že slavila na odprtem prvenstvu Avstralije in odprtem prvenstvu ZDA.

Bolj izenačen je bil prvi polfinalu obračun, ki je trajal dve uri in 27 minut. Zaznamovali so ga številni odvzemi servisov, skupaj jih je bilo deset, ter nihanja v igri. Več zbranosti je v zaključku pokazala Dominika Cibulkova, ki je zmagala z 1:6, 7:6 (2) in 6:4. "To je neverjetno. Težko je opisati z besedami, koliko mi to pomeni. Vse življenje sem delala zato, da bi prišla tako visoko, zame je to uresničenje sanj," je bila po svoji prvi uvrstitvi v finale zaključnega WTA turnirja vzhičena 27-letna Slovakinja iz Bratislave, trenutno osma igralka sveta.

Izidi, polfinale:
Dominika Cibulkova (Slk/7) - Svetlana Kuznjecova (Rus/8) 1:6, 7:6 (2) in 6:4;
Angelique Kerber (Nem/1) - Agnieszka Radwanska (Pol/2) 6:2, 6:1.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
29. 10. 2016 19.31
-2
NEMKA pač ;)