Drugi športi

Začelo se je z nesrečo, zaključilo razburljivo - z zmago Di Grassija

Peking, 13. 09. 2014 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Brazilski dirkač Lucas di Grassi je zmagovalec prve dirke novonastalega tekmovanja formule E v Pekingu, svetovnega prvenstva dirk z električnimi formulami. Brazilec je do zmage prišel po razburljivem razpletu v zadnjem krogu.

V zadnjem ovinku dirke sta namreč trčila do takrat vodilna nekdanji dirkač formule 1 Nemec Nick Heidfeld in sin nekdanjega dirkača Alaina Prosta Nicolas. Prost, ki je vodil večino dirke, je skušal v zadnjem ovinku odbiti napad Heidfelda, kar pa se je končalo s trčenjem in odstopom obeh dirkačev. To je izkoristil 30-letni Brazilec Lucas di Grassi in slavil zmago. Sin legendarnega Alaina Prosta je po dirki obžaloval izgubljeno priložnost: "Nisem pričakoval takšnega napada s strani Heidfelda v zadnjem krogu. Ukradel mi je zmago."

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi FOTO: Reuters

Bolj prešerne volje je bil zmagovalec dirke, član ekipe Audi Sport: "Ko sem opazil, da sta oba odstopila, so se mi uresničile sanje. Ostal sem sam in sem res zelo vesel, da sem zmagal. Imel sem ogromno sreče, a včasih moraš biti na pravem mestu ob pravem času." Drugo mesto je osvojil Francoz Frank Montagny iz moštva Andretti, tretji pa je bil Britanec Sam Bird, ki vozi za ekipo Virgin.

Dirka je bila sicer že takoj po startu prekinjena zaradi trčenja Bruna Senne, nečaka legende formule 1 Ayrtona Senne, in še enega nekdanjega dirkača, Japonca Takuma Sata.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

davis
14. 09. 2014 20.37
+1
Sploh ni slabo tole, hudi bolidi in kar precej ga pičijo. Pozdravljam...