Drugi športi

Kot zadnja dirkalnik formule 1 predstavila Haas in Toro Rosso

Barcelona, 27. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvi Haas in Toro Rosso sta v nedeljo kot zadnji predstavila svoja dirkalnika za novo sezono formule 1, ki se začne prihodnji teden s prvimi uradnimi testiranji v Barceloni. Bolid Haasa bo poganjal Ferrarijev motor in bo nosil oznako VF-17, Toro Rosso z Renultovim motorjem pa se imenuje STR12. Le nekaj ur pred obema ekipama je svoje orožje predstavil tudi Red Bull.

Danil Kvjat je takole poziral ob novem dirkalniku Tora Rossa.
Danil Kvjat je takole poziral ob novem dirkalniku Tora Rossa. FOTO: AP

Fotografije Haasovega dirkalnika so na družbenih medijih zaokrožile že v soboto, v nedeljo pa so ga uradno predstavili v Barceloni. "Menjalnik je enak kot lani, vse ostalo je drugačno. Vedno si želiš narediti hitrejši avto, kar je seveda lažji avtomobil. Zdaj lahko na dirkalnik naložimo balast, da razporedimo težo. Aerodinamika je nova, tako kot tudi pnevmatike, čaka nas veliko prilagoditev," je na predstavitvi pojasnil vodja Haasa Gunther Steiner. Za Haas bosta v sezoni 2017 dirkala Francoz Romain Grosjean in Danec Kevin Magnussen.

Za volanom Tora Rossa bosta sedela Španec Carlos Sainz in Rus Danil Kvjat. Italijanska ekipa je bolid predstavila na dirkališču v Kataloniji in si želi izboljšati lansko sedmo mesto v konstruktorskem seštevku. STR12 je nižji kot predhodnik, pa tudi širši, je tudi v novih barvah - še vedno je moder, a bolj svetlo moder, kot so barve glavne pokrovitelja Red Bulla.

Red Bull predstavil orožje za napad na Mercedesa
Moštvo formule 1 Red Bull je v nedeljo predstavilo svoj dirkalnik za sezono 2017. Imenuje se RB 13, predstavili pa so ga ob 13.13 na spletu v videoposnetku, polnem vraževernih elementov. Za volanom bosta tako kot v sezoni 2016 sedela Avstralec Daniel Ricciardo in Nizozemec Max Verstappen, ekipa pa napoveduje, da bo dirkalnik hitrejši kot lanski. Red Bull je v zadnji sezoni osvojil drugo mesto v konstruktorskem seštevku, letos pa si ekipa želi še bolj ogroziti vladavino Mercedesa, ki traja zadnje tri sezone. Red Bullov dirkalnik bo poganjal Renaultov motor, prvič pa ga bosta Ricciardo in Verstappen, ki sta v sezoni 2016 edina premagala Mercedesova voznika Britanca Lewisa Hamiltona in Nemca Nica Rosberga, preizkusila na prvih uradnih testih nove sezone formule 1, ki se bodo v Barceloni začeli naslednji teden. Sezona svetovnega prvenstva se začne 26. marca z veliko nagrado Avstralije. Najbolj opazna podrobnost dirkalnik je njegov štrleč nos z luknjo, ki ga je oblikovala ekipa Adriana Neweyja. "Izgleda resnično lep. Je sijoč. Deluje kot kakšen od najhitrejših avtomobilov na svetu. Takšen vtis sem dobil," je dejal Ricciardo, Verstappen je dodal: "Dirkalnik izgleda zelo agresiven. Upam, da bo tudi hiter, toda moramo počakati in bomo videli, če je temu tako.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

colio
27. 02. 2017 18.55
+4
Sramota, da niti ena naša tv ne prenaša formule 1 !!!