Drugi športi

Žagar upravičil vlogo favorita

Ljubljana, 13. 04. 2013 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Ljubljani se je na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški odvila druga dirka članskega državnega prvenstva Hrvaške in Slovenije v spidveju. Pričakovano je bil najboljši domačin Matej Žagar pred Hrvatom Jurico Pavlicem.

Po pričakovanjih je bilo najbolj napeto prav v finalni vožnji, kjer smo videli povsem enako zasedbo kot pred tednom dni na uvodni dirki tega prvenstva. 11-kratni slovenski prvak Matej Žagar tokrat ni dovolil presenečenja. Z boljšo izbiro startne pozicije je povedel že takoj na začetku in vodstva ni več izpustil iz rok. S tem je maščeval poraz tokrat drugouvrščenemu Jurici Pavlicu, najboljšemu hrvaškemu vozniku.

Matej Žagar
Matej Žagar FOTO:

V finalu sta boj za tretjo stopničko zmagovalnega odra vnovič bila Aleksander Čonda in Samo Kukovica. Slednji je po izvrstnem startu vozil na tretjem mestu vse do tretjega kroga, ko je tako kot na hrvaškem ovalu moral priznati premoč Aleksandra Čonde in se še enkrat zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom. "Kljub temu, da moj start v finalu ni bil perfekten, sem si s pametno vožnjo že v prvem zavoju zagotovil dovolj prednosti, da sem pred domačim občinstvom osvojil prvo letošnjo zmago," je po dirki vidno bolj zadovoljen kot pred enim tednom dejal Žagar in še dodal: "Veseli me, da se na motorju že bolje počutim, kar dokazujejo tudi rezultati v tujih profesionalnih ligah, zato verjamem, da se bo to pokazalo čez en teden tudi na naslednji dirki serije Speedway Grand Prix, ki bo v poljskem Bydgoszczu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lom132
13. 04. 2013 21.16
+8
ODLIČNA dirka! Čestitke Mateju in Jurici, še posebej pa Aleksandru, očitno se je sprememba kluba splačala.
mega311935
13. 04. 2013 20.26
+10
Lepa dirka,vec takih clankov tu gor :-)