Drugi športi

Zaslužili dva milijona, a zelo težko ’dihajo’

Barcelona, 28. 07. 2015 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo rokometnega kluba Barcelona se je pred začetkom priprav na novo sezono nepričakovano znašlo v težavah. Zasedbo Xavija Pasquala je zapustil Nikola Karabatić, menjave zanj pa v Blaugrani ne najdejo.

Nikola Karabatić
Nikola Karabatić FOTO: Reuters

Dva milijona evrov. Toliko naj bi rokometni klub Barcelona prejel za Nikolo Karabatića, ki se je preselil k Paris Saint Germainu. Gre za rekordno odškodnino, ki jo je kakšen klub plačal za rokometaša. Čeprav je prihodek za klub izjemen imajo v Blaugrani ogromno težav s sestavo zasedbe za prihodnjo sezono. Ne najdejo ustrezne menjave zanj. Poizkušali so z Momirjem Ilićem, članom madžarskega Veszprema, a do prestopa ni prišlo in nekdanji član velenjskega Gorenja bo tudi v prihodnje nosil dres zasedbe iz Veszprem Arene.

Naslednji poizkus je bil Filip Jicha, izjemni češki levi zunanji THW Kiela, ki ga pri zebrah ne pustijo v Katalonijo. A Španci ne odnehajo, pritiskajo na vodstvo kluba s severa Nemčije. Želja je tudi Hrvat Domagoj Duvnjak, ki je motor zasedbe Alfreda Gislassona. Medtem, ko za Jicho obstajajo minimalne možnosti, da bi ga klub pustil, je menedžer THW Kiela Thorsten Storm jasen, ko gre za Hrvata: "Ni govora!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elsh
28. 07. 2015 18.20
+6
Xavi pasqual je kosarkarski trener, amaterji
celjefc
28. 07. 2015 21.40
+4
elsha92: pri Barceloni je ime Xavi Pasqual obema trenerja. Tako za košarko, kot tudi za rokomet. Ne piši, če neveš, amater.