FOTO: Zavec: Upam, da se bomo še videli!

Boksarski šampion Dejan Zavec je po zmagi nad Poljakom Rafalom Jackiewiczem ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF.

Fotogalerija (10)

  • Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz - 1
  • Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz - 2
  • Dejan Zavec - 4
  • Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz - 3
  • Dejan Zavec - 3
  • Dejan Zavec - 2
  • Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz - 4
  • Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz - 5
  • Nataša Zavec
  • Igor Lukšič in Borut Pahor

Poljski boksar Rafal Jackiewicz se je s slovenskim šampionom Dejanom Zavcem pomeril enkrat, in sicer novembra 2008, ko je v Katowicah Ptujčanu zadal edini poraz na poklicni športni poti. Ta je Mr. Simpatikusa stal naslova evropskega prvaka. Po skoraj dveh letih je napočil trenutek, na katerem je lahko Zavec dokazal, da je bil poraz v dvorani Spodek posledica spleta nesrečnih okoliščin. V stožiški lepotici, pred približno 12 tisoč gledalci, se je namreč vrtel popolnoma drugačen film.

Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz - 1

Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz (Foto: Damjan Žibert)

Kljub temu, da je veljal Jackiewicz za sila neugodnega tekmeca, Zavcu tokrat ni delal tolikšnih težav kot v Katowicah. Z upoštevanjem napotkov trenerja Dirka Dzemskega je namreč slovenski šampion stopnjeval ritem in počasi 'lomil' nasprotnika . Po uvodnem 'tipanju' sta branilcu naslova svetovnega prvaka uspeli dve dobri seriji, kljub vsemu pa le ti nista pustili posebnih posledic pri prvem izzivalcu svetovnega prvaka. Tudi nadaljevanje je bilo sila podobno. 34-letni Ptujčan je namreč vse bolj natančno udarjal nasprotnika, ki je v tretji seriji le še stežka sledil tempu. Desni direkti, ki so mu praviloma sledile serije udarcev so bile enostavno preveč boleči za tekmeca, ki je v četrti rundi uspel zadržati nalete slovenskega boksarskega šampiona. Tudi v 5., 6., 7. in 8. rundi je imel gostitelj dogodka pobudo, a tekmec nikakor ni 'padel. Njegov 'blok' je bil namreč skoraj neprebojen.

Dejan Zavec in Rafal Jackiewicz - 4

(Foto: Damjan Žibert)

V zadnjih štirih rundah pa je tudi zaradi utrujenosti nekoliko težje zadrževal nalete klienta Ulfa Steinfortha. Zavec je namreč prihranil dovolj moči, da mu neugodni tekmec ni zadal kakšnega silovitega udarca, kljub vsemu pa dvoboja ni uspel končati predčasno. Kakorkoli že, sodniki so si bili po 12. rundi enotni, da je bil boljši boksar tega večera Zavec, ki je tako ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF. "Hvala. Odkrito povedano pravzaprav ne vem kaj mi je uspelo. Nikoli si ne moreš želeti česa lepšega kot je bilo to tukaj. Ta pas je moj in vaš. Zahvalil bi se ekipi, ki je delala veliko in velika hvala prirediteljem tekmovanja. Upam, da se bomo še kdaj videli," je po ubrnitvi naslova svetovnvega prvaka povedal Zavec.

Ocene sodnikov:

Zdravko Milojević (BiH): Zavec 117 – Jackiewicz 111
Leszek Jankowiak (Pol) – Zavec 114 – Jackiewicz 114
Horward Foster (Ang) – Zavec 117 – Jackiewicz 111

Od Pahorja do Mavrovića
Boksarski spektakel v stožiški dvorani je poleg številnih športnih navdušencev z vse Slovenije, na tribune privabil tudi številne pomembneže. Tako so ob ringu med drugim sedeli slovenski premier Borut Pahor, šolski minister Igor Lukšič, ljubljanski župan Zoran Janković, iz Zagreba pa je v športni park prispel tudi nekdanji boksarski as Željko Mavrović.

Himni v domeni Gotarjeve in Nabra
Boksarski spektakel se je po vseh formalnostih začel po himnah obeh držav. Poljsko je zapela slovenska operna pevka Alenka Gotar, čast petja slovenskega Zdravljice pa je pripadla Ljubljančanu Omarju Nabru, sicer tudi nekdanjem slovenskem potniku na Evrovizijo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 185
 
FAUSTOS1 05.09.2010 20:09:52
to je pravi as ki ga ni strah nikogar ter boksa s srcem ter glavo ko bi le imeli vec taksnih bravo bravo
Deychzer0 05.09.2010 20:04:23
Bravo Dejan, vemo da si velik in da imaš veliko srce, to si znova dokazal!
Martian 05.09.2010 18:43:27
branka20

to da so poljaka tko izžvižgali...leži v dejstvu,da je njun prvi dvoboj zmagal goljufivo!!
Martian 05.09.2010 18:40:57
nani111

za cajtom si..Dejan je peti..!!!!BRAVO DEJAN!!
Jaa Ka 05.09.2010 18:07:13
ateistek pa ti si ena punčkica
hajs 05.09.2010 16:35:37
nelie
05.09.2010, 12:12
Tudi jaz sem žvižgal pa nisem SDSovec. 99 % nas je prišlo zaradi Dejana, žvižgali smo tistemu 1% ki je prišel nabirat predvolilne točke. Tudi jaz imam idejo da bi zgradil dirkalno stezo ampak ne kradem in ne izigravam delavcev za njihovo plačo tako, da iz tega ne bo nič.
 
jaka_messi 05.09.2010 15:25:32
ateistek js bi te dal v ring s tysonom da te mal zrihta
adorn 05.09.2010 15:25:16
zgledalo je kot da jaskeviči sploh boksal ni.. samo branil se je ves čas.. bla pa je res prepričliva zmaga dejana.. dobro ga je zbombandiral.. bravo dejan.. tooooo :))))))
 
bobimarli 05.09.2010 14:48:10
popolnoma se strinjam z neeli, Jankovič vsaj nekaj naredi in stoji za svojimi obljubami...
 
ateistek 05.09.2010 14:45:48
Boks je zame najbolj primitivna oblika športa, ki v sebi nosi sporočilo nasilja. Ne glede na to, kako ga zapakiraš. Žalostno, da ljudi to sploh navdušuje. Kot bi gledal dva petelina, ki skačeta en na drugega.
Več komentarjev